Κ. Αρβανιτόπουλος: Στο Πανεπιστήμιο μέσα σε μία νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι

Στην αντεπίθεση πέρασε ο  υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσον αφορά την κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστήμιων.

Ο Υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκάλυψε οι «στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μία νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι», ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάει κανείς για απολύσεις αλλά για κινητικότητα».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε για ακόμη μία φορά πως «στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες».

Παράλληλα κάλεσε  σε διάλογο πρυτανικές αρχές και διοικητικούς υπαλλήλους, σε μια ύστατη προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια, υπό την προϋπόθεση όμως να είναι ανοικτά τα Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας καλεί σε διάλογο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων, «προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν» και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, «για να επιταχύνουμε», όπως αναφέρει, «τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα