Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από την Κάσο.

 

Μήνυμα στην Άγκυρα για την διαρκώς κλιμακούμενη ένταση που επιχειρεί έστειλε από την ακριτική Κάσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«H Ελλάδα, εάν και όταν χρειασθεί, θα υπερασπισθεί, με βάση το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο ακέραιο και δίχως εκπτώσεις τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κάσο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με την Τουρκία. Έκανε ωστόσο σαφές ότι δεν υπάρχουν ούτε στα Δωδεκάνησα ούτε σε ολόκληρο το Αιγαίο γκρίζες ζώνες.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου και στην αντιφώνησή του στην τελετή, επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει το συντομότερο δυνατό τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της αμυντικής θωράκισης των Δωδεκανήσων και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχει, στο πλαίσιο του δικαιώματος προληπτικής άμυνας, την δυνατότητα της πλήρους αμυντικής θωράκισης των Δωδεκανήσων έναντι κάθε επικείμενης απειλής.»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα