Μ. Χαρακόπουλος: Ο κ. Τόσκας έχει ευθύνη, αλλά δεν θα παραιτηθεί

Σκληρή γλώσσα για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση συνολικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την κρίση με τις πρόσφατες πυρκαγιές ασκεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο κ. Χαρακόπουλος δίνει τα εύσημα του στους πυροσβέστες και τους εθελοντές, οι οποίοι, όπως λέει, «αξιολογούνται με άριστα» και «αξίζουν συγχαρητήρια».

«Οι κυβερνώντες δεν ανταποκρίθηκαν με επάρκεια», συμπληρώνει ο κ. Χαρακόπουλος και τονίζει ότι «οι ευθύνες είναι σοβαρές».

Προσθέτει ωστόσο ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν θα παραιτηθεί αφού «η καρέκλα της εξουσίας είναι πλέον η πραγματική ιδεολογία τους, όσο και να κάνουν τους ιδεολόγους».

«Είχαμε, για παράδειγμα, εγκαίρως επισημάνει το ζήτημα της εξοργιστικής καθυστέρησης στην ενοικίαση των επτά ελικοπτέρων για την πυρόσβεση. Ενώ κάθε χρόνο ενοικιάζονται για 120 ημέρες, δηλαδή για όλη τη θερινή περίοδο, εφέτος, λόγω της αβελτηρίας του αρμόδιου υπουργείου, είχε μπει ο Αύγουστος και τα ελικόπτερα δεν είχαν ενταχθεί στο επιχειρησιακό δυναμικό της πυροσβεστικής. Όλους τους προηγούμενους μήνες είχαν καταγραφεί οι φωνές αγωνίας των πυροσβεστών για τις ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπους. Το υπουργείο, ωστόσο, κώφευε και προτιμούσε να ασχολείται με τους λεβέντες του «Ρουβίκωνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρεται και στη «συνωμοσιολογία», σημειώνοντας ότι «όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές αντί να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα της κρατικής μηχανής, το Μαξίμου έπαιξε με το χαρτί της αποσταθεροποίησης. Οι φωτιές έμπαιναν για να ανατρέψουν τον κ. Πολάκη!».

Τέλος σχολιάζει και την εμφάνιση του πρωθυπουργού στις καμένες περιοχές και κρυρίως τις δηλώσεις του για το πότε κάηκαν πιο πολλά στρέμματα. «Είναι αδιανόητο ένας πρωθυπουργός να κάνει τέτοιες κυνικές συγκρίσεις -που ήταν και λανθασμένες καθώς τα καμένα στην Ανατολική Αττική ξεπέρασαν τις 26 χιλιάδες. Δεν μπορεί τον πόνο των ανθρώπων, την αυτοθυσία όσων συμμετείχαν στην πυρόσβεση, να τα χρησιμοποιεί για να βγει «λάδι» επικοινωνιακά. Γιατί φαίνεται ότι εν τέλει μόνον αυτό είναι που τον ενδιαφέρει, κι αυτό ο κόσμος το αντιλαμβάνεται», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα