Νέο σχηματισμό και όχι το ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ο Βενιζέλος

«Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας(….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Αυτή είναι η δήλωση φωτιά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του την οποία το ΠΑΣΟΚ έσπευσε – λανθασμένα- να ερμηνεύσει ως κάλεσμα σε αποστασία. «Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους, ούτε αγοροπωλησίες» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στους ισχυρισμούς Βενιζέλου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι γνωστό πως βουλευτής που έχει στηρίξει το μνημόνιο δεν μπορεί να βρει στέγη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ίδιο γνωρίζει και η Θοδώρα Τζάκρη η οποία πρόσφατα διαφοροποιήθηκε «ζητώντας» επί της ουσίας την διαγραφή της.

Η ταραχή του κόμματος της συγκυβέρνησης δεν έγκειται στο – ανύπαρκτο- γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε κυβερνητικούς βουλευτές να διαφοροποιηθούν και να μεταγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ουσία που γνωρίζουν: όποιος από εδώ και πέρα διαφοροποιείται θα έχει και μεγαλύτερες πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης.

Με την κίνηση των 58 να ενισχύεται ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεμένο στο άρμα της συγκυβέρνησης, η ηγεσία του κόμματος τρέμει στην ιδέα ότι κάποιοι θα επιλέξουν να ξεπλυθούν μέσω μια διαγραφής έτσι ώστε στην συνέχεια να διεκδικήσουν εκ νέου την πολιτική τους ύπαρξη.

Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που ενόχλησε: ο Αλέξης Τσίπρας ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε πως αν κάνουν το κατά τον ΣΥΡΙΖΑ σωστό, τότε και οι πολίτες πιθανόν να τους συγχωρέσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα