«Στήσε κάλπες τον Ιούλιο για να διώξεις τους ακραίους»

Πρόωρες κάλπες για να φύγουν οι ακραίοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη λύση προτείνουν οι «New York Τimes» για τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι είναι το μόνο σενάριο  που θα σώσει την Αθήνα.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Ούγκο Ντίξο στο άρθρο του χαρακτηρίζει «δυσοίωνα» τα περισσότερα σενάρια σημειώνοντας πως η μοναδική πιθανότητα για μια ευνοϊκή κατάληξη για την Ελλάδα προϋποθέτει πως ο κ. Τσίπρας θα «μασήσει τα λόγια του», θα προκηρύξει εκλογές και θα διώξει τους ακραίους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντίξον αλλά υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα να αποφύγει το τέλος αυτών των εφιαλτικών σεναρίων.

Όπως γράφει αρκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να «μασήσει τα λόγια του, να προκηρύξει εκλογές να διώξει τους ακροαριστερούς από το κόμμα του και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καλύτερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές, είναι ο Ιούλιος, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Με αυτό το σενάριο ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο ,κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης ενώ οι δανειστές θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του χρέους της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα