Ο Ερντογάν συνέλαβε και σύμβουλο του «κολλητού» του, Γιλντιρίμ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κάνει διακρίσεις στις συλλήψεις. Ο «Σουλτάνος», ο οποίος βρίσκεται εκτός ελέγχου συνέλαβε ακόμα και σύμβουλο του “κολλητού” του, και δοτού πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο λόγος για τον Μπιρόλ Ερντέμ που συνελήφθη στην Άγκυρα και τέθηκε υπό κράτηση μαζί με τη σύζυγό του Γκιουλιμσέρ Ερντέμ έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας της πόλης, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ανατολή με την κατηγορία ότι ανήκει στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί υποκινητή του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των διώξεων που γίνονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, ο Ερντέμ, που ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης από το 2011 ως το 2014, κατηγορείται ότι διευκόλυνε την προαγωγή δικαστών που πρόσκεινται στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν.
Η τουρκική δικαιοσύνη είχε ζητήσει πέρυσι από τον Ερντέμ να καταθέσει ως «μάρτυρας» στο πλαίσιο έρευνας για τους υποστηρικτές του Γκιουλέν, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα