Τέσσερις λόγοι για νέο συμβόλαιο στον Μπεργκ

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Μάρκους Μπεργκ δεν δικαίωσε τις… προσδοκίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τις εμφανίσεις του στο Euro της Γαλλίας. Ο διεθνής επιθετικός χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα της Εθνικής Σουηδίας, η οποία αποκλείστηκε με… συνοπτικές διαδικασίες, παρά τις υποσχέσεις που έδινε για ένα καλό τουρνουά ο σούπερ σταρ της ομάδας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Παρ’ όλα αυτά, στον Παναθηναϊκό επισπεύδουν τις διαδικασίες για την υπογραφή του νέου συμβολαίου με τον παίκτη, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να φροντίσουν για το… μέλλον.

Ο Μάρκους Μπεργκ αγωνίζεται τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το διάστημα έχει μέσο όρο τερμάτων πάνω από 20 γκολ τη σεζόν. Σπάνια επιθετικός εμφανίζει τόσο μεγάλη σταθερότητα υψηλών επιδόσεων, όχι μόνο στο «τριφύλλι», αλλά γενικότερα. Οι «πράσινοι» θέλουν να «δέσουν» τον 29χρονο άσο και έχουν τέσσερις συν έναν πολύ σοβαρούς λόγους για να το κάνουν…

1)Για να κρατήσουν την τιμή του ψηλά

Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η τιμή ενός αθλητή καθορίζεται από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες. Μία από αυτούς είναι και οι απολαβές του σε σχέση με το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Άλλη τιμή έχει ένας παίκτης που μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο και άλλη τιμή όταν έχει υπόλοιπο συμβολαίου τρία ή τέσσερα χρόνια. Αλλιώς αποτιμάται ένας παίκτης με απολαβές 300.000 ευρώ τον χρόνο και αλλιώς όταν παίρνει ένα ή ενάμισι εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση, η τιμή του διεθνούς Σουηδού ορίζεται στα 5 εκατ. ευρώ. Όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, κόστιζε 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς προερχόταν από τραυματισμό, ενώ όταν τον αγόρασε το Αμβούργο από την Γκρόνινγκεν κόστιζε 11 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, μέσα σε τρία χρόνια, η τιμή του στον Παναθηναϊκό υπερτριπλασιάστηκε, με απολαβές που μόλις και μετά βίας άγγιζαν τις 400.000 ευρώ τον χρόνο.

2)Για να πουληθεί «ακριβά» το επόμενο καλοκαίρι

Η «Άποψη» αποκάλυψε ότι ο Μπεργκ μένει στον Παναθηναϊκό μετά το «βέτο» που άσκησε ο Αντρέα Στραματσιόνι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ιδέα, ωστόσο, της πώλησής του κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλειφθεί από τον σύλλογο της Αθήνας, καθώς, όπως έχουμε σημειώσεις πολλάκις, ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού καλύπτεται από τα έσοδα των πωλήσεων.

3)Για να ικανοποιηθεί ο Αντρέα Στραματσιόνι

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας να αισθάνεται ο προπονητής ότι εκείνος έχει το κουμάντο. Ο Ιταλός ζήτησε να μείνει ο Μπεργκ, διότι σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την υλοποίηση των πλάνων του, την ίδια στιγμή που είχε προτάσεις από δύο ιταλικές ομάδες.

4)Για να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο επιθετικό δίδυμο

Η διατήρηση του Μάρκους Μπεργκ στο ρόστερ της ομάδας και η απόκτηση του Βίκτορ Ιμπάρμπο από την Κάλιαρι καθιστούν πανίσχυρη την επιθετική γραμμή του «τριφυλλιού». Ο Στραματσιόνι πιστεύει ότι ο ένας παίκτης συμπληρώνει τον άλλον. Ο Μπεργκ είναι πιο… φορ, ενώ ο Κολομβιανός είναι ταχύτατος.

4+1)Δίδυμο-φωτιά μετά από πολλά χρόνια

Εάν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε διαχρονικό πρόβλημα στην επίθεση. Σύμφωνα με πηγή στα υψηλά κλιμάκια, η προσθήκη του Ιμπάρμπο και η σύνθεση του διδύμου με τον Μπεργκ στην επίθεση είναι ικανή να δώσει ακόμη και το πρωτάθλημα στην ομάδα. Όπως μας είπε υψηλόβαθμο στέλεχος, ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι μετά την εποχή των Βαζέχα-Σαραβάκου δεν υπήρξε ισχυρότερο επιθετικό δίδυμο στον Παναθηναϊκό. Όλα τα παραπάνω απομένει να αποδειχθούν στην πράξη, διότι στο ποδόσφαιρο δεν μετράει η θεωρία, αλλά το πόσες φορές καταλήγει η μπάλα στο πλεκτό…

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Ένα πολυεργαλείο για την αριστερή πτέρυγα

Ο 26χρονος Σουηδός μπακ, Νίκλας Χουλτ της γαλλικής Ρεν αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε στα υπ’ όψιν της τον παίκτη, αλλά οι διαδικασίες επισπεύστηκαν μετά τον τραυματισμό του Νάνο, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είχαν κάνει την προεργασία τους. Ως εκ τούτου, οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν μεγάλη διάρκεια και η μετακίνηση του παίκτη έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο διεθνής Σουηδός μπακ ανήκει στη Νις από το 2014, έχοντας 45 συμμετοχές, ενώ έχει σημειώσει και δύο τέρματα. Ξεκίνησε την πορεία του από την ακαδημία της Βάναμο και, πριν πάρει μεταγραφή για τη γαλλική ομάδα, αγωνίστηκε στην Έλφσμποργκ.

Θεωρείται παίκτης που καλύπτει ολόκληρη την αριστερή πλευρά, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στην «κουλούρα», καθώς διαθέτει άρτια τεχνική και πολύ καλή μεταβίβαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα