ΕΠΟ: Τα θερινά όνειρα του Βασιλάκη

Την τιμητική του είχε σήμερα ο εκδότης μας Βίκτωρ Μητρόπουλος από την εφημερίδα LiveSport και τον δημοσιογράφο Βασίλη Βέργη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο δημοσιογράφος και οι πληροφοριοδότες του ισχυρίζονται ότι πίσω από την πρόσφατη αντίδραση της ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση στις καταγγελίες του Γιάννη Αλαφούζου κρύβεται ο Β. Μητρόπουλος, ο οποίος χαράζει και υπαγορεύει την πολιτική της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Και μάλιστα όπως ισχυρίζεται γίνεται αυτό διότι απώτερος στόχος του εκδότη μας είναι να αναλάβει πρόεδρος εάν και όταν παραιτηθεί ο Γιώργος Σαρρής το φθινόπωρο λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων και της δικαστικής έρευνας.

Που στηρίζει αυτή την συλλογιστική ο εν λόγω δημοσιογράφος και οι πληροφοριοδότες του; Στο γεγονός ότι προ δεκαπενταετίας, όταν ο Β. Μητρόπουλος ήταν επικεφαλής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ αντιδρούσε ανάλογα στην μεγάλη και ιστορική του κόντρα με την τότε αθλητική ηγεσία υπό τον Γιώργο Φλωρίδη. Ότι δηλαδή σε καθημερινή βάση απαντούσε, όταν τον κατηγορούσε με έωλες κατηγορίες ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος ομιλούσε περί κάθαρσης.

Για το πως έφθασε σε αυτό το συμπέρασμα ο δημοσιογράφος, ο οποίος ζήλεψε τον Ηρακλή Πουαρώ, ο καθένας μπορεί να δώσει πολλές εξηγήσεις.

Μία εξήγηση θα μπορούσε να ήταν, ότι μετά την απομάκρυνση-απόλυση από την εφημερίδα Goalnews ο δημοσιογράφος χρειαζόταν «ειδήσεις» και «αποκαλύψεις» αυτού του είδους  για να βρεθεί στο προσκήνιο. Είναι προφανές ότι ο Βασιλάκης και οι πληροφοριοδότες του δεν παρακολουθούν ούτε την αρθογραφία, ούτε και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σε ότι αφορά τις δραστηριότητες της ΕΠΟ, την Σούπερ Λιγκα και βεβαίως του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Αλαφούζου. Ή τα παρακολουθούν, αλλά δεν τους βόλευε για δικούς τους λόγους να μνημονεύσουν την κριτική που ασκεί η «ΑΠΟΨΗ», όπως έχει υποχρέωση έναντι των αναγνωστών της.

Έτσι το προηγούμενο Σάββατο πήραμε ξεκάθαρη θέση για τους ορισμούς των διαιτητών με απόντα τον αρχιδιαιτητή Χιου Ντάλας, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του, την Σκοτία. Κατά συνέπεια θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι Γιάννης Αλαφούζος διάβασε το πρωί του Σαββάτου την κριτική μας και σε συνδυασμό με το πέναλτι που αρνήθηκε στον Μπεργκ ο διαιτητής Θάνος την Κυριακή το βράδυ, έδωσε συνέντευξη την Τρίτη καταγγέλλοντας την ομοσπονδία.

Όσον αφορά τις «προφητικές» ικανότητες του δημοσιογράφου περί διεκδίκησης μελλοντικά της προεδρίας της ΕΠΟ, ΑΝ ο Γ. Σαρρής παραιτηθεί, ΑΝ γίνουν εκλογές, ΑΝ οι δικαστικές εξελίξεις ευοδωθούν, όπως επιθυμεί ο δημοσιογράφος και οι πληροφοριοδότες του θυμίζει το γνωμικό «αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν καρότσι».

Αυτά ισχύουν και για τους δίαυλους επικοινωνίας του Βασιλάκη στον Γουδί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βίκτωρ Μητρόπουλος είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ το 2009 με αντίπαλο τον από πουθενά Σοφοκλή Πιλάβιο. Ηττήθηκε πανηγυρικά στην εκλογική διαδικασία και χρειάστηκε μία τριετία για να καταλάβουν οι μεγάλοι που τον επέλεξαν, όπως και η δικαιοσύνη που ανέλαβε δράση, το μεγαλείο του ανδρός…

Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί ότι ο εκδότης μας εδώ κι ένα τρίμηνο απουσιάζει από την Αθήνα, εβρισκόμενος στην Κρήτη στην επιχείρηση που έχει εκεί και φυσικά το τελευταίο που θα τον ενδιέφερε είναι οι παρασκηνιακές συναντήσεις και οι επαφές με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Τέλος θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Βασιλάκη που τήρησε με ευλαβικό τρόπο την δημοσιογραφική δεοντολογία. Απλά ξέχασε να πάρει τηλέφωνο τον Β. Μητρόπουλο και να πάρει και την δική του γνώμη σε αυτή την… κολοσσιαία «αποκάλυψη». Εξάλλου το τηλέφωνο του Β. Μητρόπουλου είναι το ίδιο εδώ και μία εικοσαετία. Πως δεν το γνώριζε ο Βασιλάκης, που σαν ρεπόρτερ ΕΠΑΕ επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση με τον εκδότη μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα