Το λιμάνι των… λυγμών

Μέχρι κεραίας και από τον πλέον «αρμόδιο» άνθρωπο επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης της «ΑΠΟΨΗΣ» αναφορικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού που έκανε στο Πεκίνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Για όσους έτυχε να μην το διαβάσουν, να πούμε ότι υπό τον τίτλο «Deal του αντιπροέδρου με τον “κίτρινο δράκο”» το δημοσίευμα της «Α» αποκάλυψε την επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά με ευνοϊκούς όρους για τα δημόσια έσοδα. Κι αυτό ακριβώς το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γ. Δραγασάκης όταν σε σχετικό «τιτίβισμά» του στα social media αναπαρήγαγε την συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», στην οποία ανέφερε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Και σαν μην έφτανε αυτό, ο αντιπρόεδρος ανέβασε και ένα δεύτερο σχόλιο στο twitter στο οποίο έλεγε με νόημα: «Οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο “πώς θα παράγουμε χρήματα”, “πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία” και “πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία”».

Αφήνοντας ωστόσο στην άκρη την ακρίβεια του ρεπορτάζ ή τα οφέλη των όσων συμφωνήθηκαν στο Πεκίνο, η αλήθεια είναι ότι ο Πειραιάς εξελίσσεται σε λιμάνι των… λυγμών για κάποιους που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αθετεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Πρώτοι στη λίστα των επικριτών, οι λιμενεργάτες οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στα λεγόμενα Δραγασάκη. Πώς; Αφήνοντας καταρχάς ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και ζητώντας, παράλληλα, να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ. Δρίτσα αλλά και τον αντιπρόεδρο, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι κυβερνητικές θέσεις.

Κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις Δραγασάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, είπε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν άμα τη επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα και ότι «η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής».

Εδώ όμως αρχίζουν οι επόμενοι… στεναγμοί, καθώς ο κ. Δρίτσας είχε προαναγγείλει τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στις 27 Ιανουαρίου και σήμερα ο κ. Δραγασάκης φέρεται να έχει δηλώσει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων».

Το τι από τα δύο θα ισχύσει και φυσικά τι «κύμα» θα σηκώσει στο λιμάνι είτε η μία είτε η άλλη απόφαση μένει να αποδειχτεί στην πράξη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα