Καθημερινή ενημέρωση

Δικηγόροι και διευθυντής του ΣΔΟΕ σε κύκλωμα εκβιασμού

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αρμόδιου για το λαθρεμπόριο χρυσού διευθυντή του ΣΔΟΕ, δύο γνωστών δικηγόροι και ενός ανθυπαστυνόμου.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ζήτησαν 400.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, ώστε να μην προχωρήσει έλεγχος, που έκανε το ΣΔΟΕ και από τον οποίο εντοπίστηκαν αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών. Η υπόθεση ανατέθηκε στην 2η ειδική ανακρίτρια.

Ωστόσο, χωρίς να έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστό το γιατί, οι δύο δικηγόροι φέρονται ότι πλησίασαν την ιδιοκτήτρια και υποστήριξαν ότι μπορούν να τη βοηθήσουν στην έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ εάν τους δώσει χρήματα.

Εκείνη φαίνεται πως ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και σε έλεγχο που έγινε στο γραφείο ενός εκ των δύο βρέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, οι ένοχοι οδηγήθηκαν ενώπιον ειδικού ανακριτή.

Διαβάστε επίσης