Λίτσα Καποπούλου: «Στο Βασίλειο της Μοίρας»

«Στο Βασίλειο της Μοίρας» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της Λίτσας Καποπούλου, από τις εκδόσεις Ανάτυπο αυτήν τη φορά, η οποία έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά της συγγραφής μετά την πολυβραβευμένη της «Πνοή».

exofyllo αντίγραφοΗ παρουσίαση του νέου και πολύ ενδιαφέροντος μυθιστορήματος της κας Καποπούλου έγινε μόλις χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του δήμου Αθηναίων, σε έναν χώρο άκρως καλλιτεχνικό, κατάμεστο από διψασμένο κοινό και με σημαντικούς ανθρώπους στο πάνελ παρουσίασης. Και λέμε «πρώτη», γιατί θ’ ακολουθήσουν κι άλλες εξίσου πετυχημένες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εξάλλου, ήδη από το προηγούμενο βιβλίο της η Λίτσα Καποπούλου μπήκε δικαιωματικά στο κάδρο των πολύ καλών συγγραφέων, με πένα λιτή και φορτισμένη από σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, όνειρα, η οποία έχει να μας δώσει πολλά ακόμη.

«Τι μπορεί να λαβώσει έναν μεγάλο έρωτα; Επηρεάζει η αποκρουστική φιγούρα της στρίγκλας πεθεράς; Η φθορά της καθημερινότητας;  Μήπως άγνωστες δυνάμεις;  Υπάρχουν μάγια; Κακή αύρα; Θετική ενέργεια; Αλήθεια ή δεισιδαιμονίες; Πού οδηγεί η ζήλια και ο φθόνος ανάμεσα σε συγγενείς; Τα βιώματα καταστρέφουν; Πόσο καθοριστικό είναι το παρελθόν για το παρόν και το μέλλον; Πώς προφυλάσσεται ο συνεκτικός ιστός της οικογένειας; Η νέα γενιά είναι ανεξάρτητη; Επαναστατεί, για να ταυτιστεί τελικά με τις προηγούμενες; Ποια η δύναμη της μετάνοιας; Ποια  η απάντηση στο δίλημμα: Συγγνώμη ή Μάχαιραν Έδωκας…;»

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ξεφυτρώνουν ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, με την ίδια τη συγγραφέα να απαντά σιβυλλικά: «Η δράση των ηρώων άλλοτε να αγγίζει την αγγελική καλοσύνη και άλλοτε  τη δαιμονική κακία. Οι ζωές ανθρώπων συναντώνται αινιγματικά, το απρόβλεπτο  δημιουργεί ανατροπές. Τα πάντα ρει… Μυστικά αποκαλύπτονται, όνειρα πραγματοποιούνται, τύψεις τυραννούν.  Στα όρια της ελπίδας η μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα. Στο Βασίλειο της Μοίρας λαμβάνει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί. Στη σκιά του εαυτού μας η Νέμεσις αποφασίζει δίκαια…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα