Άναψε φωτιές το σχόλιο βουλευτή της Ν.Δ. για τη χούντα

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν μπορούν οι υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τους τρομοκράτες, διότι «εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μία επανάσταση».

«Τον χουντικό τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μία επανάσταση δεν είναι το ίδιο ακριβώς», ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Χριστογιάννη, και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, ενώ και το ΠΑΣΟΚ καλεί το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά «να τον επαναφέρει στην τάξη».

«Ο βουλευτής της ΝΔ Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι ”υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς” και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι ”η Χούντα ήταν επανάσταση”. Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι ”η χούντα ήταν επανάσταση”», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Παρέμβαση για την επίμαχη δήλωση έγινε και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την χαρακτήρισε απαράδεκτη και ανατριχιαστική.

«Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη», σημειώνει το Κίνημα.

Διαστρέβλωση των δηλώσεών του καταγγέλλει ο Δ. Χριστογιάννης

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Χριστογιάννης προέβη σε νέα δήλωση κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των σχολίων του.

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα