Έμεινε με τη βαλίτσα στο χέρι

Έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα, να σταθεί στο πλευρό του Μπερντ Σούστερ και να ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Γερμανό προπονητή ήταν ο Γιώτης Σταματόπουλος, όμως κι αυτός, όπως και ο 56χρονος τεχνικός, δεν κατάλαβε ποτέ τι συνέβη.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο ραδιόφωνο του SportFm εξηγεί τι ακριβώς… φαντάζεται ότι συνέβη, κι ενώ βρισκόταν εδώ και εβδομάδες σε συνεννόηση με τον παραλίγο προπονητή μας, μην μπορώντας κι αυτός να φανταστεί ότι η δουλειά θα χαλάσει επειδή η ΕΠΟ θα αρνιόταν τη συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής ενός ανθρώπου που ξέρει τα γερμανικά και ήταν απολύτως φυσιολογικό να σταθεί στο πλευρό του Μπερντ Σούστερ:

««Αυτό που μπορώ να πω δεν είναι μυστικό. Είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο, υπήρχε αυτή η πρόταση και είχε μιλήσει με την ΕΠΟ. Το θεωρούσα δεδομένο. Χθες διάβασα τι έγινε. Λεπτομέρειες δεν ξέρω ακόμα. Από την πλευρά μου, θα ήταν μεγάλη τιμή να επιστρέψω στην Ελλάδα και είχα κάνει κάποιες προετοιμασίες.

Δεν μπορώ να σας πω πότε ξεκίνησε αυτό το θέμα. Εδώ και 1,5 εβδομάδα ετοιμαζόμουν ξεκίνησα τις προετοιμασίες και υπήρχαν συζητήσεις με τους μάνατζέρ του πρώτα, οι οποίοι συζητούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας και όλα έδειχναν θετικά. Γνωρίζετε και εσείς πως όταν γίνονται διαπραγματεύσεις δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη ένας άνθρωπος σε μία χώρα που δεν είχαν υπάρξει προ-διαπραγματεύσεις. Αυτά είχαν όλα γίνει και έπρεπε να γίνει το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσει ο κόουτς τη συμφωνία. Είχε ένα τιμ στο μυαλό του με δύο ανθρώπους.

Ένας Γερμανός βοηθός και ένας Έλληνας που γνωρίζει καλά και είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και μιλάει τη γλώσσα. Είναι πολύ κρίμα. Για κάθε προπονητή και ποδοσφαιριστή είναι το όνειρό του να προσφέρει στην Εθνική της πατρίδας του, πόσω μάλλον με έναν τέτοιο προπονητή και προσωπικότητα και δεν το σκέφτηκα καν. Στο ποδόσφαιρο και τη ζωή υπάρχουν διαπραγματεύσεις και μπορεί να υπάρξει αρνητική εξέλιξη. Το ήθελα πολύ, αλλά δεν συνέβη.

Πιστεύω ότι θα ταίριαζε πάρα πολύ, αλλά το ξεχνάμε πλέον… Μακάρι να υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε. Δεν πιστεύω να μην υπάρχει ένα ενδεχόμενο σαν αυτό. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να τα βρούμε και να γυρίσει όλο το θέμα. Αυτή τη στιγμή, έχει επιστρέψει στη Γερμανία ο προπονητής, όπως και οι εκπρόσωποί του. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, αφού η χθεσινή ημέρα του ήταν γεμάτη υποχρεώσεις για εκείνον.

Μετά από μία τέτοια εξέλιξη δεν έχεις όρεξη για πολλά λόγια. Ο κόουτς πρόλαβε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του στην Ισπανία, καθώς είναι σχολιαστής για αγώνες Champions League. Η νοοτροπία του έχει επηρεαστεί από τη Γερμανία και την Ισπανία, αφού ήταν από τα 21 του εκεί και έχει επηρεαστεί ανάλογα. Είναι ένα εξαιρετικό μείγμα προπονητή. Ζει πολλά χρόνια στην Ισπανία, αλλά δεν έχει χάσει το γερμανικό του στοιχείο, όπως και εμείς δεν χάνουμε το ελληνικό στοιχείο, παρότι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα