Ένας (Ασπρο)Γέρακας στην  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Νέα σελίδα ανοίγει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την εκλογή στη θέση του προέδρου της του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Ασπρογέρακα. Μετά από μία περίοδο έντονων αναταράξεων στους κόλπους της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και τη μη εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του απερχόμενου προέδρου, Κωνστατίνου Τζαβέλλα, και του απερχόμενου γενικού γραμματέα, Δημήτρη Ζημιανίτη, με νέα δεδομένα ξεκινάει η δεύτερη μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας!

Ρεπορτάζ: Πωλίνα Βασιλοπούλου

ΟΔημήτρης Ασπρογέρακας, εμπειρότατος εισαγγελικός λειτουργός, αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής να αναβαθμίσει το κύρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που υπέγραφαν οι κ.κ Τζαβέλλας και Ζημιανίτης εν αγνοία των υπόλοιπων εκλεγμένων εκπροσώπων των εισαγγελέων, κατά της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιηθούν παράνομα αποδεικτικά μέσα στα εγκλήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του οικονομικού εισαγγελέα και του εισαγγελέα Διαφθοράς. Το γεγονός αυτό που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στους κόλπους της ένωσης και παραιτήσεις πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Με σοβαρές υποθέσεις

στο «βιογραφικό» του

Πλέον το τιμόνι της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ασπρογέρακας. Ο 60χρονος εισαγγελέας Εφετών εισήλθε στο σώμα των εισαγγελέων το 1984 και προήχθη στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών στις 3 Δεκεμβρίου 2014. Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων χειρίστηκε, μεταξύ άλλων σοβαρών υποθέσεων, την προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες, ενώ έχει διατελέσει και εποπτεύων εισαγγελέας του ΣΔΟΕ. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, διατελώντας μεταξύ άλλων εποπτεύων εισαγγελέας των ερευνών για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Εκτός από τον κ. Ασπρογέρακα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απαρτίζουν ακόμη 8 άξιοι εισαγγελικοί λειτουργοί, τους οποίους εξέλεξαν οι 474 συνάδελφοί τους που προσήλθαν στις κάλπες. Πρόκειται για ικανότατους εισαγγελείς, με πλούσια δικαστηριακή εμπειρία, που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν σε καίριες θέσεις και έχουν χειριστεί πλήθος δικογραφιών με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Αντιπρόεδρος της Ένωσης εξελέγη ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μητρούλιας, ο οποίος έχει βρεθεί ξανά σε αυτήν τη θέση παλαιότερα και φέρεται να είναι από τους εισαγγελείς που συνέβαλαν στη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών. Γενικός γραμματέας εξελέγη ο Παρασκευάς Αδάμης, εισαγγελέας Πρωτοδικών, που έχει διατελέσει στο παρελθόν εισαγγελέας ΣΔΟΕ, ενώ πρόσφατα ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε δις ισόβια, για το διπλό φονικό στη Μάνη.

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας εκλέχθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Παναγόπουλος. Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο κ. Παναγόπουλος κατείχε τη θέση του ταμία.

Αυτήν τη φορά στη θέση του ταμία της Ένωσης εκλέχθηκε η Ευθυμία Σωτηροπούλου. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει μακρά πορεία στις εισαγγελικές έδρες και ασχολείται το τελευταίο διάστημα με τα ζητήματα κακοποίησης ζώων, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει αρμόδια για τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ως απλά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συμμετέχουν οι Νικόλαος Καλλίδης, αντεισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφίδα, εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σπυριδούλα Σταυράτη, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, και Γεώργιος Νούλης, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών.

Πρόκειται για εισαγγελείς με μακρά θητεία στους κόλπους της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά και στον χειρισμό σοβαρών δικογραφιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νούλης αυτή την περίοδο είναι προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα και νευραλγικά πόστα, ενώ ο κ. Καλλίδης έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Ένωσης. Σοβαρές υποθέσεις έχουν χειριστεί και οι κυρίες Σκαφίδα και Σταυράτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα