-Έπρεπε να με ενημερώσεις -Δεν είναι ώρα να συζητούμε τα προσωπικά μας

Ενοχλήθηκε σφόδρα ο Αντώνης Σαμαράς από την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του η βουλευτής Αθηνών επιχείρησε να τον υποκαταστήσει. Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού ο πρόεδρος της ΝΔ είναι έντονα δυσαρεστημένος για το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει μαζί του κάτι τέτοιο.
Έτσι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κ. Μπακογιάννη της μετέφερε την ενόχλησή του λέγοντας της πως «έπρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε» και συνέχισαν τη συζήτηση.
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να απάντησε στον κ. Σαμαρά πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωση μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό».
Πάντως συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη έλεγαν πως όταν η βουλευτής επέστρεψε από το Μαξίμου στο γραφείο της και πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, από το Γραφείο του κ. Σαμαρά της δηλώθηκε ότι «ο Πρόεδρος είναι απασχολημένος και θα την καλέσει ο ίδιος αργότερα».
Όλα τα ενδεχόμενα
Οι δραματικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση έχουν σημάνει συναγερμό στη ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι: α) η επώδυνη συμφωνία, β) η ρήξη και οι εκλογές ή γ) ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στην οποία θα αναγκαστεί να καταφύγει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο αδιέξοδο. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τις συσκέψεις που πραγματοποιεί με τους στενούς του συνεργάτες, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του αφού κάθε μέρα που περνάει χωρίς συμφωνία το ενδεχόμενο ατυχήματος αυξάνεται.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του όσον αφορά δύο συγκεκριμένα ζητήματα:
• Αν θα πρέπει να πάρει ο ίδιος τώρα πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα να ζητήσει τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι άλλωστε με το οποίο ζητούν και αρκετά γαλάζια στελέχη. Προς το παρόν η επίσημη απάντηση στο συγκεκριμένο δίλημμα είναι αρνητική, καθώς, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, την ευθύνη την έχει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός «έχει τη μπάλα στο γήπεδό του» και αυτός θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η περιπέτεια αυτή να έχει αίσιο τέλος. Όμως μια
τέτοια επιλογή ενδεχομένως να οδηγήσει τη ΝΔ σε περαιτέρω απομόνωση από την κοινωνία, την ώρα που οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την αξιωματική αντιπολίτευση.
• Πως θα αντιμετωπίσει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του οι οποίοι έχουν αποφασίσει να αποστασιοποιηθούν από την επίσημη γραμμή. Η πιο χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία, με πρωτοβουλία της και εν αγνοία της Συγγρού, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα