«Είμαστε αντίθετοι στην οριζόντια λογική»

Το Ποτάμι, όπως επεσήμανε για πολλοστή φορά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Αλέξη Τσίπρα θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσει δριμεία κριτική για το τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία.
Έτσι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης προχώρησε σε ανάλυση των ελληνικών προτάσεων. Έτσι μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση – είναι οδυνηρό πια – ξέρει μόνο να φορολογεί ώστε να διατηρήσει προνόμια σε μια θνησιγενή μάχη χαρακωμάτων. Τηρώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης μέχρι κεραίας, ελπίζει να γλυτώσει μερικά εκατομμύρια μέτρων αλλά κλείνει κάθε τρύπα με οριζόντια, πρόχειρη, προκρούστεια λογική. Ακόμη και στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος αποδέχτηκε το 1% των εταίρων αποδεικνύοντας πως όταν πηγαίνεις απροετοίμαστος στη διαπραγμάτευση, δε μπορείς να πετύχεις τίποτε».
Επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων αναφέρει τις διαφωνίες του Ποταμιού:
– Το Ποτάμι λέει όχι στην αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και στην έκτακτη εισφορά τους. Οι φόροι αυτοί θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση από τις προτάσεις των εταίρων.
– Το Ποτάμι προτείνει εξορθολογισμό του ΦΠΑ με δύο συντελεστές (19,5% και 9%) και απαλλαγή για τις επιχειρήσεις κάτω των 30.000 ευρώ.
– Το Ποτάμι λέει όχι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, όχι μόνο τον περιορισμό τους.
– Το Ποτάμι προτείνει την άμεση ενεργοποίηση σχεδίου ενοποίησης εισφορών με φόρους για τη μείωση της γραφειοκρατίας, του βάρους των μικρομεσαίων και την πάταξη της μαύρης εργασίας.
-Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει πως να δημιουργήσει μία θέση εργασίας. Αυτό είναι κρίμα.
-Αυτή η κυβέρνηση εξαφανίζει τις θέσεις εργασίας κατά χιλιάδες. Αυτό είναι έγκλημα.
Στο Παίδων
Στο μεταξύ αύριο Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στις 11.00, συνοδευόμενος από το βουλευτή Λάρισας και υπεύθυνο του τομέα υγείας του κόμματος, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα.
Με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της υγείας, για τις αυξημένες ανάγκες του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας θα ενημερώσουν το Ποτάμι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, και ο Διευθυντής ΕΣΥ Β’ Ορθοπεδικής και Διευθυντής Χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου, Ιωάννης Αναστασόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα