“Έως το τέλος του 2015 πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση”

Πιέζει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι τα τέλη του 2015 η Ντάνιελ Νουί.«Έως το τέλος του 2015 πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», τονίζει σε συνέντευξή της προς «Τα Νέα» η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ενώ όπως δήλωσε στόχος της διαδικασίας είναι να μην διατρέξουν κανένα κίνδυνο κουρέματος οι καταθέσεις.

«Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι αρκετό και το ποσόν των 25 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στο τρίτο πρόγραμμα λειτουργεί ως ασφάλεια , αφού υπερκαλύπτει την υστέρηση των 14,4 δισ. ευρώ, η οποία προέκυψε από τα stress tests των τραπεζών», τόνισε η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σε συνέντευξη προς «Τα Νέα».

Ακόμη, η Νουί τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστεί το πρόγραμμα με αξιόπιστο τρόπο και γενικά να μην προκληθούν συνθήκες αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μίας νέας ανακεφαλαιοποίησης στο μέλλον.

Όσο για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, τους οποίος θεωρεί όχι μόνο στρέβλωση της οικονομίας αλλά και περιορισμό στην ελευθερία των πολιτών, αφήνει ανοικτό το πότε θα αρθούν, λέγοντας ότι αυτό εναπόκειται στις ελληνικές αρχές και σίγουρα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Στη συνέντευξή της, επικεφαλής της εποπτικής Αρχής αγγίζει επίσης, εμμέσως, το θέμα των κόκκινων δανείων, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό να παρέχεται προστασία σε όσους πραγματικά τη χρειάζονται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα