«Αδιάφθοροι» έτοιμοι για δράση

Από τα λόγια στην πράξη περνάει η κυβερνητική μηχανή αναφορικά με το θέμα της καταπολέμησης της διαφθορά. Όπως είχε προαναγγείλει το iapsopsi.gr το Σάββατο οι «κομάντος» του Αλέξη Τσίπρα, τουτέστιν ο Παναγιώτης Νικολούδης (υπουργός Επικρατείας), ο «ρούκι» Τρύφων Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠ.ΟΙΚ. αρμόδιος για τα έσοδα), ο Παύλος Πολάκης (υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας) και ο Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για συντονισμό του κυβερνητικού έργου) πιάνουν δουλεία άμεσα.

Απόδειξη της πρεμούρας του Μαξίμου να παρουσιάσει γρήγορα και απτά αποτελέσματα επί του συγκεκριμένου αποτελεί το γεγονός ότι τα παραπάνω στελέχη που συγκροτούν την Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς συσκέφθηκαν σήμερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει το «παρών».

Μάλιστα από τη σύσκεψη προέκυψε συγκεκριμένος οδικός χάρτης δράσεων και προτεραιοτήτων που σύμφωνα με τις αναφορές κυβερνητικών πηγών «ακουμπούν» τα εξής τρία θέματα:

α) Την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ζήτημα για το οποίο αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

β) Την άμεση εκπόνηση ενός σχεδίου θεσμικών αλλαγών που αφορούν συνολικά τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό της χώρας.

γ) Την επιτάχυνση κατά προτεραιότητα των διαδικασιών-δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα