Αδιόρθωτες οι αδυναμίες του Γιάννη Ανέστη

Δεδομένη θεωρείται η μεταγραφή «δεκαριού» (μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου), επιθετικού, ενός εξτρέμ, κεντρικού οπισθοφύλακα και ακραίου μπακ στην ΑΕΚ. Αυτές οι πέντε αναμενόμενες κινήσεις αποτελούν την ακτινογραφία της φιλοσοφίας του Δέλλα και του Μπάγεβιτς εν’ όψει της νέας σεζόν και είναι πανθομολογούμενο πως σε αυτές τις θέσεις η Ένωση θα κυνηγήσει περιπτώσεις παικτών που θα κάνουν τη διαφορά.

Ωστόσο, εσχάτως έχει ανακάμψει ένα ακόμη κενό στο ρόστερ, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί του χρόνου σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Η θέση του τερματοφύλακα δείχνει να είναι λίγο «θολή», καθώς ο Γιάννης Ανέστης δεν έχει φανερώσει σημάδια βελτίωσης και οι χτυπητές του αδυναμίες προβληματίζουν την τεχνική ηγεσία. Ο τεράστιος σε ύψος πορτιέρο της Ένωσης, αντί να ηγείται της αερογραμμής του, δεν μπορεί να προσφέρει εμπιστοσύνη όταν η μπάλα είναι ψηλά και ανά 90 λεπτά κάνει κατά μέσο όρο τουλάχιστον μία άστοχη έξοδο!

Τις περισσότερες φορές την έχει γλιτώσει, αλλά πρόσφατα η ομάδα του δέχθηκε γκολ πληρώνοντας ένα άλλο λάθος του Ανέστη, αυτό της αδυναμίας του να χειριστεί την μπάλα με τα πόδια. Κατά τα άλλα, ρεφλεξολογικά δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ δείχνει να ελέγχει τα πλάγια σουτ, με τις καλές οριζοντιοποιήσεις του, αλλά αν δεν είσαι ολοκληρωμένος τερματοφύλακας δεν κάνεις πρωταθλητισμό… Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τελευταία βρίσκει θέση στην ενδεκάδα ο Βούρας.

Οι «κιτρινόμαυροι» σκέπτονται ότι κοντά στον Ανέστη ίσως είναι σοφό να αποκτηθεί ένας έμπειρος τερματοφύλακας, με τα ίδια προσόντα, προκειμένου να δημιουργηθεί ανταγωνισμός για τη φανέλα του βασικού και παράλληλα ο Έλληνας γκολκίπερ να διορθώνει τα ελαττώματά του, με δάσκαλο τον σαφώς εμπειρότερο συμπαίκτη του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα