Αισιόδοξος ο Μεϊμαράκης

Παρά το γεγονός, ότι αυξάνονται οι πληροφορίες πως οι δανειστές πιέζουν τον Τσίπρα να αποφύγει νέο σάλτο-μορτάλε με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Ν.Δ. εκτιμούν πως λείαν συντόμως η χώρα θα «κληθεί να δώσει λύση στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα ο Β. Μεϊμαράκης εκτιμά πως είναι μεν μία καταστροφική απόφαση για τη χώρα, αλλά την θεωρεί βέβαιη. Γι’ αυτό και το κόμμα έχει τεθεί σε εκλογικό συναγερμό.
Για τη ΝΔ, η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι είτε η 20η Σεπτεμβρίου είτε η 27η του επομένου μηνός, ενώ υπάρχει και μια μικρή επιφύλαξη για τον Οκτώβριο, αν και δεν είναι το πιθανό σενάριο για την «γαλάζια» ηγεσία. «Θα είναι μια ανεύθυνη στάση εάν προσφύγει σε εκλογές. Το διακύβευμα θα είναι το εσωτερικό του θέμα. Ο Τσίπρας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» λέει σε συνομιλητές του ο Βαγγ. Μεϊμαράκης και θεωρεί ότι η οποία κίνηση του Πρωθυπουργού για να στηθούν κάλπες συνιστά μεγάλο πολιτικό τυχοδιωκτισμό.
Η άποψη του προέδρου της ΝΔ είναι ότι μια εκλογική αναμέτρηση υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα συνιστά εγκληματική στάση έναντι της χώρας, καθώς θα οδηγήσει σε νέο χειρότερο μνημόνιο, ενώ δεν θα υπάρξει ψήγμα εμπιστοσύνης από τους πιστωτές. Ο βασικός στόχος του θα είναι, εάν δεν μπορούν να αποτραπούν οι εκλογές, να επιρρίψει την ευθύνη της νέας εκλογικής αναμέτρησης κυρίως στον Πρωθυπουργό και θα επιχειρήσει να χρεώσει συνολικά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο την υπογραφή του νέου μνημονίου αλλά και τις συνέπειες για την κοινωνία των δυσβάστακτων μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία και τα οποία έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δύο κομμάτων.
Ο ίδιος εμφανίζεται άκρως αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει την εκλογική μάχη, ενώ θεωρεί ότι από εδώ και πέρα μπορεί να αξιοποιήσει πολύ καλύτερα το πολιτικό περιβάλλον μετά το μνημόνιο της «πρώτης φοράς αριστερά» και να αποδυναμώσει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα πλαίσια της εκλογικής ετοιμασίας δια παν ενδεχόμενο, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση την επιστροφή της Ν.Δ. στο μεσαίο μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό χώρο και θα προσπαθήσει να διεισδύσει εκ νέου στους ψηφοφόρους του κέντρου και σε κατηγορίες πολιτών (μικρομεσαίοι, άνθρωποι της αγοράς, αγρότες κ.ά.), οι οποίοι παραδοσιακά ανήκαν στον χώρο, ενώ θα ενταθεί το πολιτικό φλερτ με τους ψηφοφόρους που στις τελευταίες εκλογές μετακινήθηκαν στους ΑΝΕΛ.
Παράλληλα θεωρεί ότι το… πολιτικό άστρο του Αλ. Τσίπρα αρχίζει σιγά-σιγά να θαμπώνει μετά την μνημονιακή κυβίστηση μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα και την ασφυξία της πραγματικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα