Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε νέο συμβόλαιο Δημοκρατίας στην Ευρώπη

Την ανάγκη να προωθηθεί ο διάλογος για “ένα νέο συμβόλαιο Δημοκρατίας στην Ευρώπη” ώστε να επανέλθουν η αλληλεγγύη και η ισονομία μεταξύ κρατών και μεταξύ των πολιτών τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στην Πνύκα προλογίζοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν.

Μπορούμε να πετύχουμε τη δημοσιονομική ενοποίηση εφόσον πετύχουμε την πολιτική και οικονομική ενοποίηση, τόνισε ο κ . Τσίπρας, ο οποίος τάχθηκε, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της θέσης Μακρόν για κοινό υπουργό Οικονομικών με δημόσια λογοδοσία, προσθέτοντας ότι  χρειαζόμαστε και υπουργό κοινωνικής Δικαιοσύνης και κοινοβούλιο της Ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε στην ομιλία του υπέρ ενός ισχυρού κοινού προϋπολογισμού με αυστηρούς κανόνες, που θα είναι κοινοί για όλους, ενώ ανέφερε ότι ανεξέλεγκτες έχουν γίνει οι χώρες που καταγράφουν θηριώδη πλεονάσματα, χωρίς να ισχύουν τα συμφωνηθέντα, και υπογράμμισε πως έτσι διευρύνεται το χάσμα.

Εισαγωγικά, ο πρωθυπουργός είχε πει, «με χαρά καλωσορίζουμε στην Πνύκα τον Εμ. Μακρόν στον τόπο που η Δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα και άναψε τη φλόγα για να φωτίσει την ανθρώπινη Οικουμένη. Εδώ όπου για πρώτη φορά γεννήθηκε η δημόσια σφαίρα, συζήτησης και δημοκρατικής λήψης αποφάσεων (…) Όποιον δεν συμμετείχε στα κοινά τον χαρακτήριζαν ιδιώτη που στην δική σας γλώσσα δεν είναι τιμητικός χαρακτηρισμός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα