“Αναγκαία η εθνική γραμμή”

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά τις περιοδείες της, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αναδείξει την αναγκαιότητα της υλοποίησης του σχεδίου της για τον 3ο πόλο. Μάλιστα όπως δήλωσε η ίδια κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης:
“Θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα από την Θράκη: η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πολύ έγκαιρα εμείς αναδείξαμε την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έκλεισε κυριολεκτικά στο παραπέντε, είναι επαχθής, βαριά και δεν βγαίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική γραμμή με τρεις στόχους: υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία για να κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία μας ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα, αναδιάρθρωση του χρέους, ελάφρυνσή του και βεβαίως επαναπροσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. Το γεγονός ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα αναδεικνύει την ανάγκη για μια νέα συμφωνία επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές για αλλαγή πολιτικής για μια νέα συμφωνία. Εμείς θα το προσπαθήσουμε και θα είμαστε μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα”.
Η περιοδεία της κ. Γεννηματά ξεκίνησε με επίσκεψη στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου στο Διδυμότειχο, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και μετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Γι αύριο Τετάρτη θα επισκεφθεί το δημαρχείο του δήμου Μύκης στη Σμίνθη της Ξάνθης, ενώ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ξάνθης.
Το μεσημέρι η κ. Γεννηματά θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων και το απόγευμα θα επισκεφτεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Ροδιού Αγίου Αθανασίου στη Δράμα. Τέλος για αύριο το απόγευμα στις 19.00 έχει προγραμματιστεί ομιλία για την αγροτική στην Ελευθερούπολη.
Επίθεση
Στο μεταξύ σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εκδήλωση της Πέμπτης στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανάπτυξη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναλυτικά: “Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός στη χώρα πλήττεται βάναυσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην – πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για μουσείο – χρήση του Μουσείου της Ακρόπολης για κυβερνητικές ανακοινώσεις. Τι ειρωνεία…
Εκεί που φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, διοργανώνουμε show μικροκομματικής προπαγάνδας. Δυστυχώς, μετά την απαξίωση των αρίστων και της αριστείας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει επιδεικτικά έναν χώρο που συμβολίζει τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες”.
Με τον οξύτατο αυτό τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στις διαδοχικές δηλώσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιχειρούν τις τελευταίες μέρες να χλευάσουν και να απονομιμοποιήσουν τις συγκεντρώσεις «Παραιτηθείτε», που στρέφονται κατά της κυβέρνησης και διοργανώνουν πολίτες στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χωρίς να έχουν, βέβαια, καμία πολιτική ανάμειξη στη διοργάνωση, «θα δώσουν αυτονοήτως το παρών στις συγκεντρώσεις. Πόσο μάλλον όταν η κ. Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο έβαλε στον δημόσιο διάλογο το αίτημα “παραιτηθείτε”, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνική συνεννόησης πριν ακόμη από την ολοκλήρωση της καταστροφικής, όπως αποδείχτηκε, αξιολόγησης». Με αφορμή τον τρόπο που αντέδρασε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στις αποδοκιμασίες που «γνώρισε» στην Κρήτη, κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τους τακτικισμούς και τον ίδιο να παραιτηθεί, αν θεωρεί ότι υπάρχει τάχα κάποιο παρακράτος που τον πολεμά.
Διαφοροποίηση ο Λοβέρδος

«Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση κ γυρίσουμε σελίδα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να ξαναδεί τη στρατηγική της», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική εκπομπή.
“Η Βουλή έκλεισε έναν κύκλο, ψήφισε η πλειοψηφία αυτά που ψήφισε, έγινε η αξιολόγηση, θα έρθει και η δόση… Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και γυρίσουμε σελίδα, η γνώμη μου είναι ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να ξαναδεί το θέμα της στρατηγικής της. Η γραμμή που υπηρετήσαμε μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση ήταν η καλύτερη. Ο χώρος μας γνώρισε και την ακμή και την παρακμή. Τώρα βγαίνουμε από την παρακμή», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της συγκέντρωσης “Παραιτηθείτε”, λέγοντας όμως πως ο ίδιος δεν θα πάει. «Είμαι απολύτως υπέρ του αιτήματος, γι΄ αυτό προσπαθώ με κάθε τρόπο να ενημερώσω τον κόσμο, αναπαράγοντας προσκλητήρια», πρόσθεσε και τόνισε «το αίτημα είναι υγιές και προέρχεται από την κοινωνία».
Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε πως «αν παραιτηθεί η κυβέρνηση, η Βουλή θα πρέπει να αναζητήσει άλλη λύση, ενώ οι εκλογές είναι η δεύτερη επιλογή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα