Ανοιχτές οι ημερομηνίες των εκλογών

Άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αλλά ακόμη άσπρος καπνός δεν βγήκε σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Διότι ναι μεν ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης κατέθεσε την πρόταση Θεοδωράκη, αλλά υπήρξε διαπληκτισμός με τον εκπρόσωπο του ΚΙΔΗΣΟ, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα η συζήτηση σταμάτησε εκεί.

Μάλιστα ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος παρέπεμψε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη στους αρχηγούς των κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, αλλά και στους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα. Το ερώτημα είναι το πότε θα αποφασίσουν όλοι, από τη στιγμή που η κ. Γεννηματά ούτε που θέλει να ακούσει το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σε , ότι αφορά την ψηφοφορία η Επιτροπή Αλιβιζάτου επιβεβαίωσε την ανάθεση του έργου της οn line ψηφοφορίας για την εκλογή ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης στις εταιρίες ΟΤS και WIND. Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος της οn line ψηφοφορίας θα ανέλθει στις 410 χιλιάδες ευρώ (Wind 150.000 ευρώ και 260.000 η OTS). Με τις δύο εταιρείες θα υπογράψουν συμβάσεις το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που μετέχουν στο εγχείρημα.

Οι τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών παραμένουν ανοικτές κι όλα δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρξει μετάθεση εντός του Νοεμβρίου λόγω των τεχνικών εργασιών των εταιρειών.

Αποφασίσθηκε επίσης να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.

Επίσης η Επιτροπή ενημερώθηκε για την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών του Δικτύου Εμπιστοσύνης σε όλη την επικράτεια και για την κατ’ αρχήν επιλογή του 80% των εκλογικών καταστημάτων, στα οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Παρουσίασε πλήρες σχέδιο για την οργάνωση της ψηφοφορίας, και έγινε επίσης ενημέρωση για την on line, στο εξωτερικό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτος επανέλαβε το κάλεσμά του προς εθελοντές, για συνδρομή στην εκλογική διαδικασία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα