Αντιπολιτευτική αντεπίθεση με πολλά… ντεσιμπέλ από το ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένη να κρατήσει υψηλούς τους τόνους έναντι της κυβέρνησης είναι η Φώφη Γεννηματά και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες της «η ομιλία της στο Σπόρτινγκ αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί». Μία γεύση πήραν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χθες στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας σε στελέχη της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη», είπε, τονίζοντας τον στόχο για δημιουργία του «μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

Παραθέτοντας ένα προς ένα τα βήματα στην πορεία για την ενίσχυση και εμβάθυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η επικεφαλής της θέλησε να θυμίσει με νόημα ότι τα κόμματα και οι κινήσεις που την συναποτελούν διατηρούν την αυτονομία τους. «ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.-Κινήσεις δεν αυτοδιαλύονται», είπε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει να εκφυλιστεί η κορυφαία αναγεννητική διαδικασία της παράταξης σε αναζήτηση ρόλων κάποιων που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα. Η ίδια, εξάλλου, κήρυξε την παράλληλη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, πάνω στο τρίπτυχο ‘ενότητα-ανανέωση-διεύρυνση’.

Επίθεση
Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «έχει ολοκληρωτικά εγκλωβιστεί στην μέγγενη του μνημονίου της». Της καταλόγισε ψέματα και διγλωσσία, προειδοποιώντας όμως ότι έχουν αμφότερα ‘κοντά ποδάρια’, για ‘έφοδο’ στο κράτος και την κρατική εξουσία, αλλά και για …φόρους παντού! Μίλησε για παράδοση των ελληνικών νοικοκυριών στις τράπεζες χωρίς ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας τους, για υποβάθμιση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και εκείνων που παρέχουν Παιδεία και Υγεία, καθώς και για «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας.
«Η Ελλάδα σήμερα ισορροπεί ανάμεσα στο Grexit και στην απειλή μίας κοινωνικής έκρηξης»,είπε, για να προκαλέσει τον πρωθυπουργό που πρόσφατα δήλωσε πως αισθάνεται ασφαλής και πως μπορεί να διαχειριστεί μόνο του αυτή τη δύσκολη κατάσταση, να κάνει ακριβώς αυτό. «Έχει νωπή εντολή. Ας κυβερνήσει επιτέλους», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει λογικές ύβρεων και προπηλακισμών, αντίθετα θα ασκήσει δυναμική, αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα