«Απαραίτητη η αξιολόγηση σε δομές, δυναμικό»

Την αναγκαιότητα να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό στο δημόσιο, επισήμανε ο Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως μόνο μέσω της αξιολόγησης θα καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός του προσωπικού που θα τεθεί σε κινητικότητα, όπως παράλληλα η κάλυψη των υφιστάμενων κενών καθώς και η διασφάλιση της προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα, σημείωσε: «Θέλουμε ένα κράτος που να μην περισσεύει εκεί που δεν χρειάζεται και να μην λείπει όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης. Αυτό το διττό στόχο έρχεται να υπηρετήσει η κινητικότητα».

Σε άλλο σημείο, ο Μιχελάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να ληφθούν από την κυβέρνηση νέα οριζόντια μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιαδήποτε άλλα οριζόντια μέτρα ούτε στην πλευρά των φόρων ούτε στην πλευρά της περικοπής εισοδημάτων ούτε στην Κεντρική Διοίκηση ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοια μέτρα δεν αντέχουν ούτε η πραγματική οικονομία ούτε η κοινωνία ούτε η κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για την ένταξη των δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος, που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες, τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες αλλά και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα