Απελευθέρωση του Ιορδανού πρεσβευτή στη Λιβύη

Απελευθερώθηκε ο πρεσβευτής της Ιορδανίας στη Λιβύη Φαουάζ αλ-Αταν, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Απριλίου από ενόπλους. Σύμφωνα με την ιορδανική τηλεόραση ο πρεσβευτής επιστρέφει στην Ιορδανία. Ως αντάλλαγμα, η Ιορδανία παρέδωσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη, Λίβυο τζιχαντιστή.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χάλεντ αλ-Καλάλνταχ, υπουργός αρμόδιος Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, δήλωσε πως «Την περασμένη εβδομάδα ο Μοχάμεντ Αλ-Ντούρσι παραδόθηκε στις λιβυκές αρχές, κατ’ εφαρμογήν συμφωνίας» με τη λιβυκή πλευρά.

Ο Μοχάμεντ Σαΐντ Αλ-Ντούρσι ή Μοχάμεντ αλ-Νος, βρισκόταν σε ιορδανική φυλακή εδώ και επτά χρόνια για συμμετοχή του στο σχεδιασμό επίθεσης κατά του αεροδρομίου του Αμάν. Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, οι απαγωγείς του ιορδανού πρεσβευτή απαίτησαν σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση του τζιχαντιστή.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ενδεχόμενη υποχώρηση των ιορδανικών αρχών στην απαίτηση των απαγωγέων θα συνιστούσε επικίνδυνο προηγούμενο για την Ιορδανία, σύμμαχο-κλειδί των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα