Αποπομπή Τασούλα διότι στήριξε Νικολόπουλο – Τι είπε στην «Α»

Μπορεί όλοι να συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν ανοιχτές διαφωνίες στη ΝΔ εναντίον του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο όλοι «ακούν» μια υπόκωφη γκρίνια – μουρμούρα από αρκετά στελέχη και βουλευτές. Κάποιοι άλλοι λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις η ηγετική ομάδα εκεί στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει τη κάμηλο».
Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Κώστας Τασούλας. Ο έμπειρος πολιτικός επέλεξε στη πρόσφατη ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου να ψηφίσει κατά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσουν από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καθώς στην οδό Πειραιώς ήθελαν να αρθεί η ασυλία του Αχαιού πολιτικού.
Η ανακοίνωση του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. ήταν λιτή:
«Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, στη θέση του βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, θα συμμετέχει ο βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς».
Το παρασκήνιο όμως είναι έντονο και η «Α» το ανακάλυψε…
Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι κόκκινο πανί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι ο ανεξάρτητος Βουλευτής τον έχει «ενοχλήσει» πολιτικά ουκ ολίγες φορές… ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να δείξει την δυσαρέσκειά του απέναντι στο πρόσωπο του. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Τασούλα ο οποίος έκρινε με βάση του αν είναι ποινικό αδίκημα αυτό που έκανε ο Νικολόπουλος ή όχι και δεν έκρινε με κριτήρια πολιτικού ρεβανσισμού.
Η «Α» μίλησε με τον κ. Τασούλα που δεν θέλησε να σχολιάσει επί της ουσίας το ζήτημα και αρκέστηκε να πει ότι «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο και σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις του προέδρου και του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος».
Πάντως μας υπενθύμισαν ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε τεθεί στη διάθεση του σώματος για τις ομοφοβικές του δηλώσεις κατά ομοφυλοφιλικών ενώσεων και όχι για τις υβριστικές του δηλώσεις κατά του Βέλγου Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα