Αποσύρεται το τέλος στο κρασί για να σωθεί η κυβέρνηση

Προς απόσυρση οδεύει το ειδικό τέλος στο κρασί μετά τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών και των δύο κομμάτων καθώς ο κίνδυνος να χαθεί η πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία στη βουλή είναι μεγάλος. Ο Ν. Νικολόπουλος είναι δεν είναι ο μόνος που διαφοροποιείται και ήδη ανακοίνωσε πως θα διαφοροποιηθεί. Αγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών Στάθης Παναγούλης, ο οποίος δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ χθες το πρωί, όπως δεν προσήλθαν και αρκετοί ακόμα βουλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προδικαστεί η στάση ορισμένων εξ αυτών.

Υποψήφιοι να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστον τη διάταξη για το κρασί είναι και κάποιοι βουλευτές κυρίως από νησιά του Αιγαίου που διαθέτουν οινοποιητικές μονάδες όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Ο δε βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε στη Βουλή απόσυρση του άρθρου για το φόρο στο κρασί. «Είναι μικρή η επιβάρυνση, αλλά για ψυχολογικούς λόγους να το αποσύρουμε και να βάλουμε την ίδια επιβάρυνση στο ουίσκι, στη βότκα, στο τζιν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ θέμα με το συγκεκριμένο άρθρο θέτουν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Υπό αυτό το κλίμα και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές στη φορολογία όπως πιβεβαίωσε το βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα