«Απόφαση σταθμός» του ΕΣΑΚΕ!

Παγκόσμια αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου του Ελληνικού Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κηφισιάς κατέθεσε ένταση μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο (για την τρίτη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ), θεωρώντας πως κακώς δεν μέτρησε καλάθι δύο πόντων, 27,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης (που θα διαμόρφωνε εκείνη τη στιγμή το σκορ σε 81-78).

Έτσι, το αποτέλεσμα έμεινε 79-78 και στο τέλος το Λαύριο με ανατροπή πήρε τη νίκη με 79-82! Ωστόσο, η ένσταση έγινε δεκτή, αφού η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ έκρινε πως το καλάθι ήταν έγκυρο! Το αποτέλεσμα ποιο πιστεύετε ότι είναι; Να επαναληφθεί το παιχνίδι; Όχι! Να συνεχιστεί από το 81-78; Όχι! Να μετρήσει το καλάθι και να διαμορφωθεί το τελικό σκορ σε 81-82 αντί για 79-82, χωρίς να αλλάξει ο νικητής; Ναι!

Αυτή την πρωτοφανή απόφαση πήρε η επιτροπή και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν με την προσμέτρηση αυτή το ματς ερχόταν ισόπαλο. Μάλλον θα οριζόταν πεντάλεπτη παράταση. Το σίγουρο είναι ότι από δω και στο εξής, οι ομάδες καλό είναι να κυνηγάνε ένα επιπλέον καλάθι μέχρι το τέλος. Δεν ξέρεις τι γίνεται με μία ένσταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα