Από Φλεβάρη θα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Όσοι φορολογούμενοι νόμιζαν ότι με την πληρωμή και της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ξεχάσουν για λίγο καιρό και τα… νταραβέρια τους με την εφορία λογαριάζουν χωρίς τους «ξενοδόχους» του υπουργείο Οικονομικών! Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη σκοπός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι οι υπόχρεοι να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις δηλώσεις τους – αρά και να μπει γρηγορότερα στα δημόσια ταμεία το αντίστοιχο ρευστό.

Οι εν λόγω πληροφορίες κυκλοφορούσαν ως σκέψεις τις τελευταίες ημέρες και τις επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ρ/σ REAL FΜ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης στόχος είναι ο κόσμος να κληθεί να κάνει όσο πιο νωρίς τις φορολογικές του δηλώσεις.

Αυτό χρονολογικά μεταφράζεται στο να ξεκινά η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων από την 1η Φεβρουαρίου και η διαδικασία να ολοκληρώνεται τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό, η εν λόγω τροποποίηση θα εξυπηρετήσει ουσιαστικά τους υπόχρεους, καθώς έτσι δεν θα συσσωρεύονται όλες οι φοροδοτικές υποχρεώσεις τους τον Σεπτέμβριο.

Στην ίδια συνέντευξης ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε, εξάλλου, την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει μία ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα («Δεν μπορεί 1.000 ευρώ από μισθωτή εργασία να φορολογούνται διαφορετικά από τα 1.000 ευρώ από ενοίκιο» εξήγησε) για το 2016», αν και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

Ο υπουργός σημείωσε, τέλος, πως για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αναφορικά με τις φορολογικές κλίμακες, ενώ προανήγγειλε ότι έρχονται μεγάλα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα