Αράς: «Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, αλλά δεν μας πλήρωναν!»

 

Σε συνεντεύξεις με παίκτες που πέρασαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν από τα ελληνικά γήπεδα προχώρησε το σπουδαιότερο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό περιοδικό, το France Football.
Oι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν να μιλήσουν επώνυμα, ωστόσο υπήρξαν και ανώνυμες μαρτυρίες. Ένας ποδοσφαιριστής, μάλιστα, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του χαρακτήρισε και την οικονομία της χώρας, αλλά και το ποδόσφαιρό της, ως «μπουρδέλο», λέγοντας πως πέραν των οικονομικών θεμάτων, υπήρχε και πρόβλημα αναξιοπιστίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αρκεί να δει κανείς ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού για να το καταλάβεις.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Σαλίμ Αράς ο οποίος είχε την τύχη να αγωνίζεται σε μικρές νησιωτικές ομάδες (την Κέρκυρα και την Καλλονή) και βίωσε από κοντά το παράδοξο φαινόμενο να μην τον πληρώνει ο πρόεδρός του λέγοντας πως υπάρχει κρίση και την ίδια ώρα να παρατηρεί όλες τις καφετέριες γεμάτες: «ΑΕΚ και Άρης υποχρεώθηκαν να υποβιβαστούν στην Γ’ εθνική, γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους μισθούς. Με καλεί κόσμος και με ρωτά, αν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα της κρίσης. Είμαι στην Αθήνα, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι γεμάτα, πας στην παραλία και είναι γεμάτη. Υπάρχει κρίση, αλλά το ίδιο επικρατεί παντού. Και στη Γαλλία υπάρχει κρίση».

Ο Μποέ Καν που έπαιξε στον Εργοτέλη παραδέχθηκε κι αυτός ότι παρατήρησε το ίδιο φαινόμενο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ τουλάχιστον με καλά λόγια για τους Έλληνες μίλησε ο Χαβιέ Τόμας, δικαιολογώντας τα άδεια γήπεδα, λέγοντας πως είναι λογικό ο κόσμος, που κατά τα άλλα αγαπά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, να σκέφτεται πρώτα το καλάθι τω ν αγορών του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα