Ας παρουσιάσουν τις θέσεις και το πρόγραμμά τους, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της κεντροαριστεράς

Σκωπτικά απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τις κεντροαριστεράς αλλά και στην έντονη φημολογία πως η σημαντική συμμετοχή τους επηρεάζει. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε την πολιτική ταυτότητα όσων ψήφισαν. Προσμετράτε και ο Στέφανος Μάνος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;» σχολίασε στην «Α» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Συμπλήρωσε δε πως «όταν ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, γιατί επί της ουσίας για το ΠΑΣΟΚ πρόκειται, ο νέος αρχηγός θα κληθεί να παρουσιάσει θέσεις και πρόγραμμα. Τότε θα τοποθετηθούμε αν έχει ενδιαφέρον».

Από την πλευρά της η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορηματικά δήλωσε πως η διαδικασία αυτή δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ θα σας έλεγα κατ’ αρχήν ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί έτσι μια εσωκομματική διαδικασία, που όπως είπα εξελίχθηκε κυρίαρχα σε μια εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και κατά δεύτερον θα σας έλεγα ότι αυτό που έχει σημασία και αυτό θα κρίνουμε την επόμενη περίοδο, κι αυτό θα κρίνει πρώτα-πρώτα ο ελληνικός λαός κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι θέσεις και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στους πολίτες η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία».

Εξήγησε δε πως «… όσο η σοσιαλδημοκρατία παραμένει εκφραστής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και όσο γίνεται αντικείμενο λατρείας και θαυμασμού κυρίαρχα από τη ΝΔ –είδαμε και το προηγούμενο διάστημα, βλέπουμε και σήμερα πώς αποτιμάται από τον Τύπο και τα στελέχη της δεξιάς η εσωκομματική διαδικασία- νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα