Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε πέτρινα χνάρια

Για άλλη μια χρονιά, θα έχουμε την ευκαιρία την Κυριακή, 10 Αυγούστου, να απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε ολόκληρη την Ελλάδα με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά στην πρωτεύουσα, στους χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις έως τα Μεσάνυχτα στην Αθήνα περιλαμβάνονται το Μουσείο της Ακρόπολης –αλλά όχι η ίδια Ακρόπολη–, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Ολυμπιείο, το Νομισματικό Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ελευσίνας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετέχουν στη γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο από τις 21:00 έως τις 24:00.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει οργανώσει εκδηλώσεις σε περισσότερους από 100 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντές. Για παράδειγμα στους Δελφούς, αλλά και σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων και του βορειοανατολικού Αιγαίου τα σκήπτρα θα κρατάει η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ στο Μουσείο της Ακρόπολης θα ακουστούν κλασικά μουσικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες από την Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στον προαύλιο χώρο του.

Είναι πράγματι μια ευκαιρία για επίσκεψη και γνώση στα έργα αυτών που εδώ και χιλιάδες χρόνια μεγαλούργησαν για χάρη μας, αλλά και μια αφορμή να σμίξει το φως του φεγγαριού με την πέτρα, σε ένα μοναδικό πάντρεμα που μόνο μια φορά τον χρόνο μπορούμε να απολαύσουμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα