«Αφήστε το καλύτερα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί!»

Το ξανασκέφτηκαν στη FIFΑ και είπαν «Αφήστε το για μία άλλη φορά…».  Το σύστημα VAR (Video Assistant Referee), δηλαδή οι επιπλέον διαιτητές που θα έκριναν τις φάσεις των αγώνων στα ελληνικά γήπεδα μέσω μόνιτορ, δεν θα εφαρμοστεί τελικά φέτος στη Super League, καθώς κρίθηκε πως τα ελληνικά γήπεδα δεν είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εδώ που τα λέμε, η σκέψη αυτή είναι μάλλον σοφή.

Η ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει στη FIFA πως δεν υπάρχουν τα χρήματα για 16 εγκαταστάσεις, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δεσμευτεί πως ως χορηγός του πρωταθλήματος θέλει αναλάβει τα έξοδα, αλλά τελικά τίποτα δεν θα γίνει, διότι οι παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατάλαβαν πως δεν είναι σε θέση η Ελλάδα να αναλάβει να εκπληρώσει πρώτη σε όλη την Ευρώπη αυτή την πολύ σοβαρή αλλαγή στα δεδομένα του αθλήματος.

Όπως σας ενημέρωσε η «Α» στο προηγούμενο φύλλο, ο Μαλτέζος παράγοντας της FIFA, Μπιορν Βασάλο, πράγματι ήρθε και έκανε επίδειξη στους ανθρώπους της ΚΕΔ του συστήματος VAR, αφού πρώτα όμως του καθησύχασε, εξηγώντας τους ότι δεν θα εφαρμοστεί. Στην ΕΠΟ υπήρχε μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο επειδή έβλεπαν πως δεν θα προλάβουν να εγκαταστήσουν 16 μπουθ στα ισάριθμα γήπεδα των ομάδων της Super League, αλλά επειδή υπάρχει έλλειψη διαιτητών. Η εφαρμογή αυτή απαιτεί επιπλέον διαιτητές και στην Ελλάδα δεν… περισσεύουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα