Α. Λοβέρδος: Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση μιλά με δύο γλώσσες! 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 παραχώρησε ο Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε αυτή μεταξύ άλλων σημείωσε:

– Η κυβέρνηση μιλά με δύο γλώσσες. Τη γλώσσα της δήθεν αδιαλλαξίας και τη γλώσσα της αναδίπλωσης. Χθες στο Εurougroup μίλησαν με  τη γλώσσα της αναδίπλωσης. Συμφώνησαν σε όλα τα ζητήματα,  αλλά για λόγους πολιτικής επικοινωνίας δεν προσυπέγραψαν το ανακοινωθέν, ή το προσυπέγραψαν και απέσυραν την υπογραφή τους, όπως διαβάζουμε στο διεθνή τύπο. Δεν ξέρω ποιες από τις δύο γλώσσες θα επικρατήσει. Η κυβέρνηση στο εσωτερικό χρησιμοποιεί την αδιαλλαξία και έξω την αναδίπλωση. Από χτες που άρχισε  η διαπραγμάτευση, γιατί έως χθες είχαμε επικοινωνιακά τρικ,  τα πράγματα είναι όπως και  πριν από τις εκλογές.

-Η κυβέρνηση στο Εurogroup “αγωνίστηκε”  για την αλλαγή των λέξεων και όχι της πολιτικής. Θα διαπραγματευτεί βέβαια για τα προαπαιτούμενα, όπως άλλωστε κάναμε και εμείς, που δεν δεχόμασταν π.χ. περικοπή των συντάξεων,  και όποια αλλαγή πετύχει θα την παρουσιάζει ως αλλαγή πολιτικής. Αυτό όμως κατά τη διάρκεια εφαρμογής των πολιτικών θα απομακρύνει σταδιακά την εκλογική τους πελατεία. Άλλωστε είπα και στην Βουλή πως  η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι δάνεια.

-Η κυβέρνηση πρέπει υπεύθυνα να μας πει τι θα κάνει τη Δευτέρα. Πήγαμε στο Εurougroup χωρίς να ξέρουμε το σχέδιο της κυβέρνησης. Ο Υπουργός Οικονομικών δεν είναι για να λέει θεωρίες. Είναι για να λέει αριθμούς  που μεταφράζονται σε πολιτικές. Εμείς πάντως ξέρουμε να ερμηνεύουμε τα σημεία και τις ενέργειες. Σε λίγο θα τα δει και ο λαός τα κατορθώματά τους.  Ο κ Βαρουφάκης  π.χ. προσέλαβε την κ. Παναρίτη η οποία υπήρξε βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ  επί Γ. Παπανδρέου και η οποία είναι πρώτη που εισήγαγε το 2009 σε τηλεοπτική της συνέντευξη  το Δ.Ν.Τ στο δημόσιο διάλογο. Ας  πει λοιπόν  την αλήθεια η κυβέρνηση στο λαό, στους πολίτες.

-Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση,  δεν θα τους κάνουμε ότι μας έκαναν, αρκεί να μας πείσουν πως αποφάσισαν να μην οδηγήσουν τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός ή την δραχμή.  Η κυβέρνηση  δεν πήρε εντολή για πιστωτικό γεγονός.  Κι επειδή πολλά λέγονται για τις πρώτες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να πω ότι έχουμε γυρίσει δυστυχώς πίσω στο 2009-2010. Η χώρα υποβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τα spreads ανεβαίνουν, ο δανεισμός της χώρας έγινε ακριβότερος, τα έσοδα λιγόστεψαν και η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήρθε πάλι στο προσκήνιο.

-Δεν μας ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση έχει ανυπέρβλητα εσωτερικά προβλήματα και δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει τη διγλωσσία ενός κόμματος κι ενός κυβερνητικού συνασπισμού.  Ας βαφτίσει η κυβέρνηση την αναδίπλωση όπως θέλει γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός. Πρέπει αμέσως να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα