Βήμα πρόκρισης ο Ατρόμητος, 1-3 την ΑΪΚ

Μπράβο στον Ατρόμητο Αθηνών! Πραγματοποιώντας ευρωπαϊκή εμφάνιση, νίκησε μέσα στη Στοκχόλμη την ΑΪΚ με 1-3 και πλέον μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Το ξεκίνημα του Ατρόμητου ήταν εκπληκτικό. Στο τρίτο λεπτό ο Μαρσελίνιο έκανε την κούρσα, έβγαλε την τέλεια σέντρα και ο Ναπολεόνι με ωραία κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-1. Στο 15’ έγινε το 0-2 αυτή τη φορά με το Μαρσελίνιο να ολοκληρώνει μόνος του την κούρσα του.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους η ελληνική ομάδα κράτησε με άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα, κυρίως χάρη στην ανεπανάληπτη παρουσία του Πίτου Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΪΚ κέρδισε πέναλτι με το ξεκίνημα, αλλά ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε την εκτέλεση του Πάβεϊ κάτι που δεν κατάφερε να επαναλάβει στο νέο πέναλτι των γηπεδούχων στο 69’ (χέρι Κιβρακίδη), το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε εύστοχα ο Γκοϊτόμ!

Ο Ατρόμητος, ωστόσο, δεν κάμφθηκε από τη μείωση του σκορ, άρχισε να βγάζει και πάλι αντεπιθέσεις και στο 82’ κέρδισε κι αυτός με τη σειρά του πέναλτι με τον εκπληκτικό Μαρσελίνιο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο Ούμπιντες.

ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Περέιρα, Σάντμπεργκ, Πάβεϊ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57’ Ελίασον), Οφόρι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57’ Γκοϊτόμ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (74’ Εμπόου), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (85’ Μπρίτο), Ουμπίντες, Ναπολεόνι (90’+ Μπάλλας).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα