Βγήκαν τα μαχαίρια στη Ν.Δ.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου της Ν.Δ. και οι διαρροές, τα υπόγεια μαχαιρώματα και οι κάθε λογής διαβολές καλά κρατούν.

Έτσι τα τελευταία 24ωρα αναπτύχθηκαν φήμες, ότι θα αποσυρθούν από την κούρσα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Για τον μεν πρώτο αυτό έχει ακουστεί αρκετές φορές, ενώ για τον δεύτερο στάθηκε αφορμή η πενθήμερη απουσία του στο εξωτερικό λόγω της συμμετοχής του σε αποστολή της Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η αντίδραση και των δύο ήταν ακαριαία. Ο Γεωργιάδης, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στη Λαμία, το διέψευσε με φωτογραφίες από την ομιλία του, ενώ λίγο αργότερα, μέσω διαδικτύου, εμφανίστηκε να βάλλει κατά συγκεκριμένου στρατοπέδου εντός κόμματος: «Την μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως…εντάξει παιδιά φοβάστε το καταλάβαμε…καλά κάνετε..στις 20!».

Σε παράλληλο χρόνο, βουλευτές και στελέχη αναρωτιόνταν για την τύχη του… Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο Παρίσι σε αποστολή της Βουλής. Στενοί του συνεργάτες διέψευδαν κατηγορηματικά και περιέγραφαν το πρόγραμμα περιοδειών και εμφανίσεων στα ΜΜΕ ενόψει της 20ης Δεκεμβρίου. Λίγη ώρα αργότερα, από το επιτελείο του έφευγε ένα sms που ερμηνεύτηκε και ως κίνηση να μπει τέλος στη φημολογία: «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά, με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση. Κάνουμε πάλι τη Ν.Δ. μεγάλη και δυνατή».

Ο Μητσοτάκης

 

Τη βεβαιότητά του πως θα είναι στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε 4 οι υποψήφιοι για τις εκλογές. Δεν θα αποχωρήσει κανείς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Ταυτόχρονα τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν πως η η Νέα Δημοκρατία δε θα βγει «τραυματισμένη» από αυτήν τη διαδικασία.

‘Όπως είπε, είπε όραμά του για την ΝΔ είναι να γίνει μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα “στεγάσει πολιτικά” άτομα της δημιουργικής Ελλάδας, τα οποία ενδεχομένως σήμερα να αισθάνονται πολιτικά άστεγα.

Ερωτηθείς για την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα είναι ειλικρινής απέναντι στο λαό. «Το να λέμε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ένα μεγάλο ψέμα», σημείωσε.

Και παρέμβαση Σαμαρά

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει στην “γαλάζια” κοινωνία η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με άρθρο του σε ιστοσελίδα, όπου κάνει απολογισμό της δικής του κυβέρνησης και δηλώνει ότι η πορεία του ανακόπηκε… προσωρινά.

Το άρθρο έχει τίτλο «Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων» και σε αυτό ο Αντώνης Σαμαράς κάνει μερικό απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας. Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο ιστορικό στοίχημα της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και πως το κίνημα των μεταρρυθμίσεων για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014 και στη συνέχεια ανακόπηκε, αλλά μόνο προσωρινά. Παράλληλα, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο υποστηρίζει ότι εκφράζει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις, που «ξεβολεύονται» από τις μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό θέλουν να τις ματαιώσουν.

«Πρόθεση μας ήταν να φέρουμε την Ελλάδα στις πρώτες βαθμίδες και της Ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας! Αλλά δεν γίνεται να αλλάξουν σε δυόμιση μόλις χρόνια όσα έπρεπε να αλλάξουν και δεν άλλαζαν επί δεκαετίες. Ακόμα και το τελευταίο εξάμηνο της προηγούμενης χρονιάς, του 2014, εποχή για την οποία επικράτησε η άποψη ότι η κυβέρνησή μας είχε τάχα «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα κι εκείνη την περίοδο έγιναν τέσσερεις τουλάχιστον μεγάλες τομές χωρίς προηγούμενο: Πέρασε από τη Βουλή το «σπάσιμο της ΔΕΗ» και η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (που ακόμα βασανίζει την κυβέρνηση Τσίπρα), ενοποιήσαμε την αρχή πληρωμής όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ξεμπλοκάραμε την πώληση του Ελληνικού (που στοίχειωνε επί 13 χρόνια) κι είχαμε προχωρήσει σε σύμβαση παραχώρησης για 14 περιφερειακά αεροδρόμια με τίμημα υπερτριπλάσιο απ’ αυτό που αναμενόταν (πέραν των επενδύσεων τοπικά).
– Μόνο αυτά τα τέσσερα αν είχαν γίνει απ’ οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση, θα θεωρούνταν «μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές».
– Μόνο αυτά αν κατόρθωνε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ φέτος (που τα σταμάτησε) θα θεωρούνταν μεγάλα «μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα»! Εμείς τα κάναμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 (μαζί με πολλά άλλα μικρότερα) όταν μας κατηγόρησαν ότι δήθεν… «είχαμε χάσει τη μεταρρυθμιστική μας ορμή»!

Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων, για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014. Στη συνέχεια ανακόπηκε. Αλλά μόνο προσωρινά…Θα συνεχιστεί όμως. Όχι μόνοι γιατί το ζητούν οι εταίροι μας. Αλλά γιατί το χρειάζεται η χώρα, γιατί το καταλαβαίνει σιγά-σιγά όλη η κοινωνία, ακόμα κι εκείνοι που ξεβολεύτηκαν αρχικά. Γιατί το απαιτεί το μέλλον όλων μας. Το στοίχημα των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα θα το κερδίσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα