Βλέπει τον εαυτό του «κόκκινο διάβολο» ο Γκουαρδιόλα!

Οι μεγάλες αλήθειες είθισται να μην λέγονται μπροστά στις κάμερες, αλλά πίσω από αυτές, με μία πιο χαλαρή διάθεση και με την ειλικρίνεια που μπορεί να απελευθερωθεί, όταν δεν κυριαρχεί η υποχρέωση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέτυχε στην Μπαρτσελόνα το απόλυτο και – κόντρα σε ειδικούς και αναλυτές – πετυχαίνει σπουδαία πράγματα και στην Μπάγερν Μονάχου, παρότι άλλαξε ομάδα και πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα στη Βαυαρία και στις προσωπικές του συζητήσεις δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια να το κρύψει. Ποιος είναι ο επόμενος «στόχος του»; Ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Ο Γκουαρδιόλα έχει θέσει υψηλούς προσωπικούς στόχους, ακριβώς γιατί η συγκυρία του το επέτρεψε. Ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να δοκιμάσει τις αντοχές του… συστήματος. Απολαμβάνει τις στιγμές αυτές και για όσο καιρό η οξυδέρκειά του ανοίγει το δρόμο προς τον… παράδεισο, θα βαδίζει χαμογελαστός και ικανοποιημένος. Η αποκάλυψη ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα έβλεπε τον εαυτό του να καθοδηγεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν μεν έκπληξη, αλλά όχι και τόσο μεγάλη, τουλάχιστον για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία και το σκεπτικό του Ισπανού.

Πίσω από τις κάμερες, λοιπόν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο του ότι θέλει να ζήσει αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα στο Ολντ Τράφορντ. Ότι βλέπει τον εαυτό του, στο μέλλον, να κάθεται στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Την αποκάλυψη έκανε στο βιβλίο του γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος, ο οποίος ανέφερε πολλά… απόκρυφα του ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας έναν απολαυστικό λόγο και τρόπο.

Ο Γκουαρδιόλα πραγμάτωσε το όνειρό του να γίνει προπονητής στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και παράλληλα, προσέφερε στο άθλημα την εφαρμογή του total football, το οποίο είχε οραματιστεί και εφαρμόσει σε ένα επίπεδο, ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ. Ποτέ άλλοτε και καμία ομάδα, δεν κατάφερε να παρουσιάσει την εικόνα της Μπαρτσελόνα των προηγούμενων χρόνων. Όταν έφτασε στο απόγειο, ο Πεπ επέλεξε να αποχωρήσει και να αναλάβει μία νέα πρόκληση. Την Μπάγερν Μονάχου. Στόχος του είναι να τη φτάσει στην κορυφή. Μόλις το πετύχει, θα επιδιώξει μία νέα πρόκληση. Ίσως, πολύ πιθανό, να είναι η Αγγλία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ποιος ξέρει; Ίσως να είναι ο διάδοχος του Λουίς Φαν Γκάαλ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα