“Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα”

Yπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ.

Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ σε συνέντευξή του στο γαλικό RTL δήλωσε χαρακτηριστικά στον απόηχο της  ατελέσφορης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης: «Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα […] Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)».

Πρόσθεσε ωστόσο πως παρά το γεγονός πως η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή», οι αποκλίσεις παραμένουν, ειδικά στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες και οφείλει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε το πρωί της Πέμπτης ο Γάλλος επίτροπος.

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες θα ενταθούν, ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε ως ημερομηνία-κλειδί το Eurogroup της 18ης Ιουνίου, οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και το πολιτικό πράσινο φως σε μια συμφωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα