Γερμανία: Την Κυριακή ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Μετά από δεκαετίες αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άλλων ακτιβιστών, την Κυριακή θα γίνουν οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν θα μπορούν από την Κυριακή να μετατρέψουν το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης ή να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στο Βερολίνο, ενώ κάποια θα ανταλλάξουν βέρες στο Ανόβερο, το Αμβούργο και άλλες πόλεις. Να θυμίσουμε, πως στις 30 Ιουνίου οι γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στους γάμους ομοφύλων επιτρέποντας έτσι στα περίπου 94.000 ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία να ενώσουν και επισήμως τις ζωές τους.

Ωστόσο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το λογισμικό που χρησιμοποιεί η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία δεν θα είναι σε θέση να καταχωρίσει επισήμως ως παντρεμένους ένα ζευγάρι ανδρών ή ένα ζευγάρι γυναικών μέχρι τον επόμενο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποια έγγραφα θα αναφέρονται ως «η σύζυγος» και «ο σύζυγος».

«Επιτέλους η χώρα μας ακολουθεί την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Γεργκ Στάινερτ, ο επικεφαλής της ένωσης για τα δικαιώματα των γκέι LSVD στο Βερολίνο και στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα