Γιόακιμ Λεβ: «Η Βραζιλία έχει πλεονέκτημα έδρας»

Τη Βραζιλία έχρισε ως φαβορί ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, στηρίζοντας την άποψή του στον παράγοντα έδρα και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, επιβεβαιώνοντας πως ο βασικός τερματοφύλακας, Μάνουελ Νόιερ, θα αντικατασταθεί από τον Ρομάν Βάιντενφέλερ, καθώς είναι τραυματίας. Ας δούμε τι δήλωσε ο Γιόακιμ Λεβ:

«Λογικά, έχουμε μία καλή, ανταγωνιστική ομάδα και θα είμαστε ένα από τα φαβορί στην Βραζιλία. Βέβαια, οι οικοδεσπότες θα έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα, καθώς γνωρίζουν τις συνθήκες και παίζουν στην έδρα τους και μπροστά στο κοινό τους. Παράλληλα όμως, έχουν μία πολύ καλή ομάδα, ενώ κέρδισαν και το Confederation Cup. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν ανάλογες με εμάς πιθανότητες να διακριθούν, ωστόσο όλοι μας, είμαστε ένα βήμα πίσω από τη Βραζιλία.

Οι προοπτικές αλλάζουν σε διάστημα εβδομάδων ή μηνών. Αν πω κάτι τώρα, δεν θα ξυπνήσω κανέναν, αλλά θα πω αυτό που πραγματικά πιστεύω. Η Βραζιλία είναι το πρώτο φαβορί, μετά είναι κάποιες άλλες ομάδες και θεωρώ τη Χιλή και την Κολομβία ως αουτσάιντερ! Πολλές ομάδες έχουν δικαίωμα σε μία τέτοια διοργάνωση. Εμείς βέβαια, πηγαίνουμε με πολύ υψηλές προσδοκίες, αλλά πιστεύω πως πρέπει να μείνουμε εκεί.

Ουσιαστικά, η προετοιμασία για το Μουντιάλ ξεκινά την Κυριακή. Θα έχω την ευκαιρία να δω ορισμένα πράγματα στην ομάδα, αλλά και τους αναπληρωματικούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στην 11άδα. Μετά, θα πρέπει να πάρουμε ορισμένες σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα