Δέσμιο του Μεϊμαράκη το Μαξίμου

Επιμένει στην άποψη του για σύγκλιση της Ολομέλειας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέτοντας όμως ξεκάθαρους όρους για αυτό. Ο πρόεδρος της Βουλής για ακόμα μια μέρα σημείωσε πως η συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ πρέπει να γίνει άμεσα και ότι οι ομοειδείς προτάσεις αθροίζονται.

«Εγώ δεν κάνω τερτίπια. Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν θέλω εκκρεμότητες. Πρέπει να κλείσουν όλες» είπε σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επαναλαμβάνοντας ότι έχει την άποψή του. «Την λέω και την ξαναλέω και δεν κάνω πίσω. Πιστεύω ότι αν προτάσεις των κομμάτων κατατεθούν, και είναι ομοειδείς και συγκεντρώσουν 120 υπογραφές, πρέπει η Βουλή να ανοίξει τώρα και να γίνει άμεσα η συζήτηση για να μην σερνόμαστε έως τον ερχόμενο Οκτώβριο» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα όμως, το Μαξίμου, που επιθυμεί να παρακάμψει την Ολομέλεια, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις απόψεις Μεϊμαράκη διαρρέοντας σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και σενάρια περί πρόωρων εκλογών προκειμένου να εκβιάσει τους βουλευτές.
Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής -ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο- αν οι προτάσεις που καταθέσουν τα κόμματα είναι ομοειδείς και συγκεντρώσουν αθροιστικά 120 υπογραφές.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν οι λόγοι που ο πρόεδρος της Βουλής επιμένει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρει βέβαιο πως ο στόχος των 120 υπογραφών δεν θα επιτευχθεί καθώς τουλάχιστον η πρόταση του ΚΚΕ θα διαφέρει κατά πολύ από τις υπόλοιπες.
Οπότε, λένε οι ίδιες πηγές, δεν έχει κανέναν λόγο να εναντιωθεί σε επικοινωνιακό επίπεδο στο αίτημα της αντιπολίτευσης. Πόσο δε που με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές να επανέρχονται και μάλιστα να πηγάζουν από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Βουλής δεν επιθυμεί να τσαλακώσει την εικόνα του.

Την διαφοροποίηση αυτή πάντως εκμεταλλεύονται από την Κουμουνδούρου όπου σε ανακοίνωση σημειώνεται:
«Η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ» φανερώνει τον φόβο του για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος απέναντι στα σχέδιά της .

Παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω απο120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα.

Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλει την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής.

Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ας τα θέση στην κρίση του λαού . Επιτέλους, ας καταλάβει πως δεν μπορεί να παίζει με την δημόσια περιουσία ερήμην του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα