ΔΑΝΕΛΛΗΣ: “Τα νομοθετικά καψόνια των εταίρων τελειώνουν τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ”

«Ο κυνισμός του «Κουαρτέτου» απορρέει από το ότι κανείς πλέον δεν μας εμπιστεύεται», δήλωσε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στην κατεπείγουσα συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, συμπληρώνοντας πως «η απώλεια εμπιστοσύνης των εταίρων προς εμάς κλιμακώνεται βαθμιαία, από το μακρινό 2011 μέχρι σήμερα».

«Όταν συμφωνούσαμε, υπογράφαμε, νομοθετούσαμε και στη συνέχεια στρίβαμε χωρίς καν το … πρόσχημα του αρραβώνα. Η παγίωση της κουτοπόνηρης αυτής τακτικής, της στάχτης στα μάτια των κουτόφραγκων και εμείς να μην αλλάζουμε τίποτα, μη τυχόν και θίξουμε τα μικρά και τα μεγάλα που θα ξεβόλευαν τα κομματικά μας ακροατήρια, προφανώς, εξάντλησε τα όρια της. Και αυτό πληρώνουμε σήμερα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η απόλυτη ανελαστικότητά των εταίρων, που οδηγεί σήμερα στη σκαιά καταπάτηση στοιχειωδών κοινοβουλευτικών κανόνων.

Σε σχέση με τα προαπαιτούμενα τα οποία εισήχθησαν με τη μορφή τροπολογιών σε άσχετο νομοσχέδιο, ο Σπύρος Δανέλλης εκτίμησε πως ο γενικός τίτλος τους, θα μπορούσε να είναι με 5 λέξεις «ο σχολαστικισμός των εταίρων, ως απόρροια της απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης».

«Ή ακόμη καλύτερα, νομοθετικά «καψόνια», προκείμενου οι εταίροι να τελειώνουν με τα μεγάλα και εύκολα λόγια της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ωστόσο, «η ολοκλήρωση του Προγράμματος, η ολοκλήρωση του Μνημονίου, δεν είναι θέμα οριοθετημένου χρονικού ορίζοντα, αλλά θέμα επιτυχίας των στόχων, για αυτό τον λόγο οι εταίροι δεν επιθυμούν να αφήσουν οποιοδήποτε περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας του νόμου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα