Δεν θέλει να μας κάνει… κακό!

Τι και αν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «συστήνει» την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους; Τι κι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τον Δεκέμβριο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για ελάφρυνσή του; Υπάρχει πάντα ο «μοναχικός Γαλάτης» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που αντιστέκεται εμμονικά στην ιδέα.

Αυτή τη φορά μάλιστα η επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας λέει ότι επιμένει να αρνείται τη διευθέτηση του ζητήματος διότι δεν θέλει να μας κάνει… κακό!

Δεν το λέμε εμείς, το επικαλείται η εφημερίδα Passauer Neue Presse σύμφωνα με την οποία αργά το βράδυ της Τρίτης (15/11) o B. Σόιμπλε δήλωσε πως «όποιος λέει “θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας”, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».

Το γεγονός ότι ουδείς ζητά να απαλλαγεί η Ελλάδα από τα χρέη της αλλά να διευκολυνθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να τα αποπληρώσει δίχως να ρίξει στον Καιάδα τις κοινωνικές ομάδες είναι κάτι που δεν διευκρίνισε ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ.

Ούτε φυσικά το πώς ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε εννοεί τις καλές υπηρεσίες εξήγησε. Ίσως να βρει δυο λόγια να πει μετά από τις συναντήσεις που θα έχει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος με την γερμανική ηγεσία καθώς ως γνωστόν αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό το Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα