«Δεν θα κλείσει κανένα αεροδρόμιο»

Με ικανοποίηση αποτιμά το 2013 ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο Δημήτρης Κούκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή» της Μεσσηνίας σημειώνει πως η κυβέρνηση αυτή έχει για πρώτη φορά αναγνωρίσει τη ζωτική σημασία που έχει, για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και τη βελτίωση των εθνικών εσόδων, η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής πολιτικής αερομεταφορών. Συμπληρώνει δε πως κάτι τέτοιο εξέλειπε δυστυχώς μέχρι σήμερα, περιορίζοντας σημαντικά τη δυναμική της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

«Tο 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημαντική συμβολή που είχε η ΥΠΑ στην υποστήριξη του εθνικού αυτού στόχου, εξυπηρετώντας με υψηλότατα standards ποιότητας, συνολικά 370.301 πτήσεις. Με την ευκαιρία θα ήθελα για άλλη μία φορά να επαναλάβω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας για τις εξαιρετικές επιδόσεις και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του τη χρονιά που πέρασε», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δ. Κούκης, συμπληρώνοντας πως «μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας για την επιτυχή αντιμετώπιση των επερχομένων, αυξημένων απαιτήσεων».

Εκτιμά πως «η αύξηση του αριθμού των αερομεταφορέων αλλά και των πιθανών προορισμών προσφέρει στο επιβατικό κοινό περισσότερες επιλογές και κατά τεκμήριο καλύτερες τιμές. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΥΠΑ θεωρεί ότι η διαμορφούμενη κατάσταση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και, σε ό,τι την αφορά, προσπαθεί να καλλιεργεί το άνοιγμα της αγοράς». Ξεκαθαρίζει πως δεν θα κλείσει κανένα αεροδρόμιο, εξηγώντας πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια αυτά δεν είναι απλά οικονομικά “εργαλεία”, αλλά κάτι πολύ περισσότερο για την Ελλάδα».

Μελετημένο σχέδιο

Τονίζει πως δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να γίνουν προσλήψεις, αλλά «για την αντιμετώπιση των έκτακτων θερινών αναγκών, η ΥΠΑ σχεδιάζει και υλοποιεί ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο υποστήριξης των περιφερειακών αεροδρομίων με προσωπικό από την Κεντρική Υπηρεσία, σε όσες ειδικότητες παρουσιάζονται ελλείψεις και απαιτούνται ειδικά μέτρα».

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα σημειώνει πως «η έξοδός μας στις αγορές μέσα στο 2014 θα σηματοδοτήσει μία άλλη, καλύτερη και πιο αισιόδοξη προοπτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες που, όπως σε όλους τους τόνους έχει αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός μας, μάτωσαν όλα αυτά τα χρόνια», επισημαίνοντας πως «οι θυσίες δεν πάνε χαμένες, αρκεί να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, ώστε να μην πληγεί το οικονομικό περιβάλλον. Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει αυτή την ισορροπία, σε πείσμα πολλών πολιτικών παραγόντων αλλά και ξενόφερτων οικονομικών αναλυτών που επενδύουν στην καταστροφή για να υπηρετήσουν άλλα συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να μας γυρίσουν στη δραχμή με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για τις μέχρι τώρα θυσίες όσο –και το χειρότερο– για το ζοφερό μέλλον μιας τέτοιας προοπτικής».

Επιθεωρήσεις…

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ο πρώτος σταθμός του Δ. Κούκη, καθώς μέχρι την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου θα επιθεωρηθούν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια από την ΥΠΑ σε μια προσπάθεια να επιβεβαιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και όπου είναι δυνατόν να βελτιωθεί. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, ο διοικητής της ΥΠΑ θα επιθεωρήσει το αεροδρόμιο της Μεσσηνίας, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ανάλογη επιθεώρηση θα γίνει και στα 3 αεροδρόμια της Κρήτης, ενώ το δεύτερο 15νθημερο του Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν οι επιθεωρήσεις στα αεροδρόμια της Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη-Καβάλα).

…και διεθνή «Μπράβο»

Η καλή δουλειά που γίνεται στην ΥΠΑ αποδεικνύεται από το ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά (καλοκαίρι 2012, καλοκαίρι 2013) η διοίκηση της υπηρεσίας έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από το Eurocontrol, μέσω της οποίας ευχαριστεί τους εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία και ιδιαίτερα τους ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για τις επιδόσεις τους, οι οποίες ήταν αξιοσημείωτες, καθώς ελαχιστοποίησαν τις καθυστερήσεις στις διελεύσεις και στις απο/προσγειώσεις αεροσκαφών.

 

 

 

 


 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα