«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»

Διέψευσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιβολή νέων μέτρων, κατά την ομιλία του συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

«Δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Ό,τι μέτρα είχαμε δεσμευτεί ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Μαΐου… Το συμπληρωματικό το ψηφίσαμε με το πολυνομοσχέδιο στις 22 Μαΐου» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν αναμένονται νέα μέτρα» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους θα οριστικοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πλεονασμάτων από το 2019 και μετά. «Είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση εν αναμονή της απόφασης ΔΝΤ για το αν τα μέτρα της Ευρώπης για το χρέος είναι αρκετά» αποσαφήνισε. «Για το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει μια ζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε για 2019 – πρέπει να το δούμε μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Είμαι μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα τραπεζικά»

Επιπροσθέτως, ο ίδιος αναλύοντας την ευρωπαϊκή οδηγία που εισηγείται για ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία και η οποία αφορά ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα είπε ότι «είμαι μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα τραπεζικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα