«Δε θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές»

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Επίσης διαφώνησε με το δίλημμα που έχει θέσει ο Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία και προσέθεσε ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο ότι την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές – όχι για βουλευτές. Ίδια θα είναι η σύνθεση του κοινοβουλίου την 26η Μαΐου. Η συζήτηση αυτή υπονομεύει τη σταθερότητα και ιδιαίτερα την οικονομία που κάνει βήματα ανάπτυξης».

Διαφώνησε με το δίλημμα που έχει θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι μετά το πέρας των ευρωεκλογών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξουν. «Ίδιος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει στις 26 Μαΐου».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπευσε να καπηλευτεί ένα σύνθημα που ο πρωθυπουργός έχει εισάγει στον πολιτικό του λόγο εδώ και μήνες.

Η νέα Ελλάδα δεν θα προκύψει από τη μία ημέρα στην άλλη. Θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια, προγραμματισμό και επιμονή. Η βασική σταθερά του πολιτικού συστήματος θα είναι πάντα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Αναφερόμενος, τέλος, στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό εκτίμησε ότι έχει πολλά προβλήματα και ως εκ τούτο το αρμόδιο υπουργείο «πρέπει να λάβει υπόψη του τα σχόλια της διαβούλευσης και να φέρει ένα νομοσχέδιο τροποποιημένο. Αυτή είναι και η ουσία της διαβούλευσης, για την οποία πάντα αγωνιζόμουν. Έχει καλά σημεία το νομοσχέδιο, αλλά έχει και αρκετά προβληματικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα