Διευκρινήσεις Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσαν διευκρινήσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και τα τέσσερα εμπλεκόμενα συγγενικά του πρόσωπα. Είχαν ζητήσει οι ίδιοι να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.

Το αίτημα έγινε δεκτό και με πλήρη μυστικότητας προσήλθε ενώπιον όλων των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, και τον Ανδρέα Ρωσσώνη (σύζυγο της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).
Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει, χωρίς να προστεθεί κάποιο νέο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.
Του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι συγγενείς του αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη με τις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου. Τα συγγενικά πρόσωπα βαρύνονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην τσάρο της Οικονομίας.
Σημειώνεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί, αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη, για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο (υπουργοδικείο).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα