Διπλή χαρά για την Φώφη

Διπλή είναι η ικανοποίηση στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά από τα αποτελέσματα της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι από την μία η κ. Γεννηματά είχε μία πολύ καλή παρουσία, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όπου ζήτησε μάλιστα την παραίτηση Τσίπρα, ενώ ταυτόχρονα τα ευχάριστα ήρθαν από τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων με απώτερο στόχο την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.
Σε ότι αφορά την ομιλία της στη Βουλή η κ. Γεννηματά ήταν εξόχως επιθετική ειδικά όταν αποδέχθηκε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ: “Ότι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων, το κάνετε με τη διαπλοκή: Θα σκίσετε τη γάτα κύριε Τσίπρα. Και ακούσαμε και το εξής: Ότι θα επιβάλετε το δόγμα νόμος και τάξη. Τι σχέση έχει αυτό με την αριστερά κ. Τσίπρα; Όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να δώσετε λύση στα προβλήματα. Να παραιτηθείτε και αυτή η Βουλή να δώσει τη λύση”.
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν τολμάτε να πείτε “ναι” στην πρότασή μας για Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 2000 και μετά;», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: “Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως”.
Κατηγόρησε και αυτή την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα