Δύο πρωταθλητές στο Ιράν! (Video)

Η κυβέρνηση "έριξε" τις επικοινωνίες για να μη δημιουργήσουν επεισόδια 90.000 οπαδοί

Πρωταθλήτρια στο Ιράν για τη σεζόν 2014-2015 η Tractor Sazi! Ή μάλλον η Sepahan Fc! Στην πραγματικότητα το σήκωσε η Sepahan, αλλά για λίγη ώρα 90.000 άνθρωποι, φίλοι της Tractor Sazi, θεωρούσαν την ομάδα τους πρωταθλήτρια!

Η ιστορία έχει ως εξής: Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Ιράν και η βαθμολογία πριν την έναρξη των αγώνων είναι:

  1. Τράκτορ Σάζι 57           (55-31)
  2. Ναφτ Τέχραν 57           (42-25)
  3. Σέπαχαν 56           (44-27)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Τράκτορ Σάζι-Ναφτ Τέχραν (οι γηπεδούχοι παίρνουν το πρωτάθλημα με νίκη ή με ισοπαλία αν δε νικήσει η Σέπαχαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόνο με νίκη) και Σέπαχαν-Σάιπα (οι γηπεδούχοι παίρνουν το πρωτάθλημα μόνο με νίκη και ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής).

Τα παιχνίδια ξεκινάνε την ίδια ώρα και…

Στο 4’ η Ναφτ Τέχραν κάνει το 0-1 και σοκάρει 90.000 φιλάθλους (σε γήπεδο χωρητικότητας 70.000 θέσεων!) και με αυτό το αποτέλεσμα παίρνει το πρωτάθλημα.

Στο 15’ και στο 31’ η Σέπαχαν σημειώνει δύο γκολ και παίρνει σημαντικό προβάδισμα κόντρα στην αδιάφορη Σάιπα και στην ουσία «κλειδώνει» τη νίκη, περιμένοντας πια την ισοπαλία στο άλλο ματς για να πάρει την κούπα, η οποία παραμένει εκείνη την ώρα στα χέρια της Ναφτ Τέχραν.

Στο 36’ η Τράκτορ Σάζι ισοφαρίζει σε 1-1 τη Ναφτ Τέχραν και εκείνη την ώρα πρωταθλήτρια είναι η Σέπαχαν.

Στο 45’ η Τράκτορ Σάζι γυρνάει «τούμπα» το ματς, παίρνει προβάδισμα με 2-1 και 90.000 άνθρωποι παραληρούν, αφού η ομάδα τους είναι πρώτη.

Στο 61’ ο Καρίμι κάνει το 3-1 για την Τράκτορ και στήνεται τρελό πανηγύρι, αφού το προβάδισμα των δύο τερμάτων τους κάνει το απόλυτο φαβορί για την κούπα.

Στο 76’ η Ναφτ Τέχραν μειώνει σε 3-2 και αναζωπυρώνονται οι ελπίδες της για πρωτάθλημα, αρκεί να πετύχει ακόμη δύο γκολ!

Στο 81’ σοκ! Η Ναφτ Τέχραν ισοφαρίζει! Με το 3-3 θέλει ένα ακόμη γκολ για να κάνει την ολική ανατροπή, ενώ εκείνη την ώρα πρωταθλήτρια είναι η Σέπαχαν, αφού βολεύεται με την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής!

Στο 87’ μπλακ άουτ! Σε αυτό το λεπτό γράφεται ιστορία! Η κυβέρνηση του Ιράν σε μία μοναδική κίνηση που προφανώς ήταν μελετημένη, διαφορετικά θα έπρεπε να έχει επινοηθεί μέσα σε πέντε λεπτά, καταργεί όλες τις επικοινωνίες στη χώρα. Τα κινητά χάνουν το σήμα τους, το ίδιο και τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις. Ο κόσμος της Τράκτορ Σάζι βλέπει την ομάδα του να χάνει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της, μέχρι που…

Με κυβερνητική εντολή πέφτει «ράδιο αρβύλα» ότι η Σέπαχαν ισοφαρίστηκε σε 2-2 και η ανακοίνωση μέσα από τα μεγάφωνα δημιουργεί έκσταση στους 90.000 φιλάθλους που μετά το 81’ είχαν «παγώσει». Το τελικό 3-3 τους αρκεί και ξεκινά το πανηγύρι για τον τίτλο. Μόνο που ήταν φενάκη. Το άλλο ματς είχε λήξει κανονικά με 2-0, η Σέπαχαν ήταν πρωταθλήτρια και ο κόσμος της πανηγύριζε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Η κυβέρνηση του Ιράν είχε αποφασίσει προς αποφυγή επεισοδίων σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 70.000 θέσεων, όπου είχαν συνωστιστεί 20.000 επιπλέον άνθρωποι, να δημιουργήσει αυτό το στημένο σκηνικό σε περίπτωση αρνητικής τροπής των πραγμάτων. Τα κατάφερε, αφού η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν είχε αδειάσει το μισό γήπεδο και ο σαστισμένος κόσμος που είχε μείνει, δεν είχε κουράγιο παρά μόνο να σπάσει μερικά καθίσματα. Η 15η Μαΐου του 2015 θα μείνει στην ιστορία στο ιρανικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα